ÚLTIMES NOTÍCIES

Hortensia Herrero convertirà el Palau de Valeriola en un centre cultural

La Fundació Hortensia Herrero prepara la construcció d’un centre cultural en el Palau de Valeriola de Valéncia, que seria somés a un procés de rehabilitació integral sempre que s’obtinguen les llicències pertinents, segons ha informat la pròpia entitat.

L’immoble, d’estil neoclàssic i ubicat en el carrer de la Mar, data del sigle XVII i va ser adquirit l’any passat per la vicepresidenta de Mercadona, Hortensia Herrero, que té com a objectiu recuperar el seu valor patrimonial.

Segons aclarix la Fundació, el centre estaria dedicat a l’art contemporàneu i acolliria exposicions i coleccions nacionals i internacionals, aixina com conferències i activitats culturals per a que es convertixca en “un lloc de trobada per al món de la cultura i l’art, que siga accessible i visitable”.

L’intervenció integral en l’edifici seria portada a terme per l’estudi valencià ERRE arquitectura i es preveu dotar al centre cultural d’una superfície construïda de 3.500 metros quadrats per a poder desenrollar les seues activitats.

“Valéncia té un potencial cultural enorme. L’objectiu és que este Palau de Valeriola siga un lloc de trobada per al món de la cultura i l’art, que siga accessible i visitable. El propi edifici és part important del patrimoni històric valencià i nos agradaria, tant el continent com el contingut que albergue, a l’alcanç i fruïment de tots”, segons Hortensia Herrero.

Ademés, en les primeres actuacions en el Palau Valeriola s’han descobert les ruïnes de l’antic circ romà de Valéncia i l’intenció de la Fundació és que formen part de la rehabilitació per a que puguen ser visitades en el centre cultural.

Els primers moviments s’han produït en el trasllat de les sèt palmeres del pati interior, que seran donades a la ciutat i a l’Alqueria del Basket, que s’inaugurarà en els pròxims dies.

Herrero ha invertit més de nou millons d’euros del seu patrimoni personal en llabors de mecenage com la recuperació dels frecs de l’iglésia de Sant Nicolau i la restauració del Colege Major de la Seda de Valéncia per a convertir-lo en museu, ademés de recolzar programes per a l’impuls de la dansa i la cultura.

Anuncios

Deixa un comentari

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: