ÚLTIMES NOTÍCIES

LA UNIÓ de Llauradors es desplaça a Brusseles per a solicitar més controls en les importacions de cítrics

Una representació de LA UNIÓ de Llauradors, junt a atres integrants de la Plataforma per la Dignitat del Llaurador, es desplaça a Brusseles per a exigir a les autoritats europees mesures eficaces i majors controls en les importacions de cítrics de paisos tercers que apleguen a l’Unió Europea.

El responsable de cítrics, Carles Peris i el secretari tècnic, Joanma Mesado mantindran demà dimarts una marató de reunions en eurodiputats valencians i espanyols de tots els partits a l’objecte d’informar-los sobre la situació fitosanitària de les importacions de cítrics als mercats europeus i la necessitat d’establir nous protocols d’importació que contemplen controls més severs que els existents en l’actualitat.

Estan previstes reunions per orde cronològic en el grup de Ciutadans (Grup de l’Aliança dels Demócrates i Lliberals per Europa), Esquerra Unida (Grup Confederal de l’Esquerra Unitària Europea/Esquerra Verda Nòrdica), Partit Popular (Grup del Partit Popular Europeu), Compromís (Grup dels Verts/Aliança Verda Europea) i PSPV-PSOE (Grup de l’Aliança Progressista de Socialistes i Demócrates del Parlament Europeu).

El dimecres està prevista també una reunió en el Comissari de Sanitat i Seguritat Alimentària, el lituà Vytenis Andriukaitis.

Entre les mesures que traslladaran LA UNIÓ i el restant de membres de la Plataforma està la d’implantar en orige inspectors fitosanitàris europeus a l’objecte de controlar detingudament cada enviament. També demanaran que s’aplique la Resolució aprovada pel Parlament Europeu el passat 15 de decembre segons les mesures propostes per la EFSA (European Food Safety Authority), entre elles el “tractament en fret-cold treatment” per a les importacions a l’objecte d’evitar riscs sanitaris per als cítrics europeus.

Paralelament a les reunions d’estos dos dies en la capital comunitària, la Plataforma per la Dignitat del Llaurador entregarà 13.400 firmes a les autoritats comunitàries en les que demanarà major defensa dels drets dels citricultors.

Anuncios

Deixa un comentari

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: