ÚLTIMES NOTÍCIES

La majoria de municipis de l’Horta no té pla d’actuació front a inundacions

Únicament 9 municipis de l’Horta en risc d’inundacions -Alaquàs, Alboraya, Beniparrell, Catarroja, Chirivella, Massanassa, Mislata, Paterna i Silla- tenen redactat un pla d’actuació contra les inundacions.

La Generalitat ha recordat l’importància de que els municipis valencians en risc d’inundacions redacten en anterioritat un pla d’actuació municipal per a «previndre i adoptar les mesures oportunes» de protecció ciutadana.

Aixina es va pronunciar el director general de l’Agència de Seguritat i Resposta a les Emergències, José María Ángel, durant la presentació de la Campanya de Prevenció d’Inundacions de 2017, segons un comunicat del Consell.

Esta campanya es presenta cada temporada en un municipi valencià diferent i enguany va ser en la localitat de Nules, un municipi en risc mig d’inundació, afectat pels accidents de l’assut del Belcaire i que, precisament, va aprovar el seu pla d’actuació municipal en 2016.

Ángel va estar acompanyat del subdirector de l’Agència de Seguritat i Resposta a les Emergències, Jorge Suárez; l’alcalde de Nules, David García; i el delegat territorial de la Generalitat en Castelló, Adolf Sanmartín. També varen assistir alcaldes i responsables de la policia local i del consorci de bombers de Castelló.

Segons va expondre, un total de 136 municipis de la Comunitat Valenciana tenen risc de sofrir inundacions, 48 d’ells en risc alt i 88 en risc mig, i estan obligats a elaborar el seu propi pla d’actuació municipal.

D’estos municipis, 22 disponen de dit pla front al risc d’inundacions i 65 disponen d’un pla territorial municipal susceptible d’activar-se front a emergències en cas d’inundacions si es dispon ademés d’operativa municipal davant este risc.

En concret, disponen de pla d’actuació municipal front al risc d’inundacions Alaquàs, Alboraya, l’Alfàs del Pi, Benaguasil, Benicarló, Benicàssim, Beniparrell, Burriana, Canet d’En Berenguer, Càrcer, Cotes, Massanassa, Mislata, Nules, Oliva, Ondara, Orihuela, Palmera, Paterna, Riba-roja de Túria, Silla, el Verger, la Vila, Villalonga y Chirivella; mentres que Catarroja, les Alqueries i Moncofa el tenen elaborat i pendent d’aprovació en ple.

José María Ángel va recordar als ajuntaments valencians que no han redactat el seu pla que tenen a la seua disposició «tot el respal tècnic per part de l’Agència de Seguritat i Resposta a les Emergències».

Aixina mateix, els va demanar «implicació municipal» en les tasques de seguiment de pluges intenses, aixina com en la llabor de prevenció i adopció de mesures de protecció a la població «perque no hi ha certea al 100%, ni en les prediccions meteorològiques ni en la forma en que les riuades poden afectar al territori».

Anuncios

Deixa un comentari

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: