ÚLTIMES NOTÍCIES

El peculi dels presos de Picassent ascendix a casi 600.000 euros

El saldo del peculi dels presos del centre penitenciari de Picassent ascendia en maig a 589.330 euros, el segon més sustanciós de l’estat, per darrere únicament del de la presó de Soto del Real (Madrit V), que ascendia a 618.944 euros.

A casi 16 millons d’euros ascendia en maig el saldo del peculi dels presos, depòsits que familiars autorisats realisen per a les despeses dels reclusos en l’economat i que no són debades, ya que la majoria es fan per gir postal (costa 1,95 euros) o transferència bancària, que també tenen un cost.

Café, tabac, productes de neteja, refrescs i atres productes són els que poden adquirir els reclusos en una targeta que conta en un llímit de diners per a la semana, lo que es coneix com peculi i que es nutrix dels diners que familiars o aplegats autorisats ingressen en el conte del centre penitenciari corresponent.

A data de 30 de maig d’enguany, el saldo del peculi dels 83 centres penitenciaris, inclosos els CIS, dependents de l’administració general de l’Estat -tots menys els de Catalunya-, era de 15.921.199 millons d’euros, lo que supondria una mija per intern de 313,7 euros si es repartira entre els aproximadament 51.000 presos actuals.

Són senyes que es desprenen d’una resposta parlamentària del Govern al diputat socialiste Antonio Hurtado, qui es va interessar pel saldo del peculi per cada presó, l’entitat bancària en les que està ingressat, el cost per a qui fa l’ingrés i la forma en que este s’ha establit.

El Govern relaciona en la seua resposta el peculi de cada un d’eixos 83 contes i la de la presó de Soto del Real (Madrit V) és la més substanciosa, en 618.944 euros.

Li seguixen la presó de Valéncia (589.330 euros), Madrit VII Estremera (537.464), Madrit VI Aranjuez (534.772), Mallorca (534.559) Algecires (530.529), Madrit III Valdemoro (508.663), Saragossa (498.309) i Sevilla II Morón (490.788 euros).

Segons subralla l’Eixecutiu, els contes han segut contractades en el Banc de Santander a data de 8 de febrer de 2017.

Una entitat a la que se li va adjudicar en acabant de que cap atra volguera acceptar les condicions del concurs, que va tindre que repetir-se.

Anuncios

Deixa un comentari

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: