ÚLTIMES NOTÍCIES

Alboraya evitarà les inundacions en el barri Sant Josep Obrer en l’ajuda de la Diputació

Arreglar les zones ajardinades, eliminar barreres arquitectòniques i rehabilitar la zona del parc infantil: en definitiva, millorar l’aspecte i la comoditat del barri. Gràcies a l’ajuda de la Diputació de Valéncia, l’Ajuntament d’Alboraya reurbanisarà el carrer Grup Sant Josep Obrer, que es troba en condicions “precàries”, afectant a veïns que en la seua majoria són persones majors, ademés de desconectar les séquies en els carrers Benimaclet i Racó Sant Llorens per a evitar inundacions.

“Ya s’han arreglat les zones ajardinades entre els blocs de vivenda, i ara falta canviar el paviment de la zona peatonal i unificar-ho en un carrer adjacent”, ha senyalat l’alcalde de la localitat, Miguel Chavarría, ademés de manifestar que esta actuació “donarà millor aspecte i comoditat al barri”.

La proposta, inclosa en la subvenció del Pla de Servicis i Obres Municipals (SOM) de la Corporació provincial, consistix en la reurbanisació del Grup Sant Josep Obrer i la desconexió de séquies en els carrers Benimaclet i Racó Sant Llorens. L’import de l’actuació ascendix a 137.255 euros i, per a justificar les obres, s’ha realisat l’inspecció per part dels Servicis Tècnics Municipals de la situació de la ret d’aigüeral municipal.

Es tracta d’un dels barris més antics d’Alboraya, en unes infraestructures de sanejament “precàries”, que genera des de fa anys problemes en el funcionament del desaiguador de les aigües fecals i desbordament en cas de pluges moderades o fortes.

Esta situació ha generat inundacions en les primeres plantes dels immobles, afectant en la seua majoria a residents de tercera edat en problemes de movilitat, la qual cosa fa que l’eixecució de les obres siga considerat pel consistori “de caràcter d’urgència”. Per la seua banda, Chavarría ha recordat que una atra demanda important dels veïns són les olors en les aigüeres ubicades junt a les vivendes, pel mal estat de les canalisacions.

La població afectada per esta situació és de 145 persones, segons senyes d’empadronament, encara que les obres beneficiaran tant als barris confrontants com al colege D. José Lluch. Aixina mateix, l’actuació també resoldrà el problema d’inundacions de la séquia durant les pluges, aixina com la millora de l’urbanisació al voltant del parc, utilisat diàriament pels residents del barri i per una guarderia situada front al mateix.

Per un atre costat, les obres subvencionades per la Diputació de Valéncia preveuen la desconexió de l’aigüeral municipal a la ret de séquies en els carrers Benimaclet i Racó Sant Llorens, millorant el funcionament dels desaiguadors dels immobles i eliminant episodis de filtracions en les propietats privades.

Anuncios

Deixa un comentari

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: