ÚLTIMES NOTÍCIES

Paterna s’ompli de foc i pólvora en els 70.000 coets de la Cordà

La matinada d’este dumenge, Paterna s’ha tornat a allumenar en el fòc dels més 1.000 quilos de pólvora que, en al voltant de 20 minuts i a través del dispar de 70.000 eixides, han llançat els 360 tiradors i tiradores a lo llarc de 150 metros del carrer Major del municipi.

L’espectacularitat i la bona seqüència del fòc han segut les dos característiques que – en opinió de l’Alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo – han marcat la Cordà de 2017 en el seu primer any com a Festa d’Interés Turístic Nacional.

“Com a tirador, he vist absolutament espectacular esta Cordà. Ha tingut una continuïtat important i una eixida que anava molt be”, ha declarat el primer edil res més finalisar l’espectàcul en el que s’han colocat 126 caixons i en el que tots els participants han coincidit en senyalar com “un dels millors anys de la Cordà”.

Pero si per alguna cosa s’ha tornat a caracterisar enguany la Cordà és per la seguritat, lo que ha permés mantindre una sifra baixa de ferits similar a la de l’any passat, lo que significa una reducció del 50% sobre anys anteriors com 2015, en 26 ferits o 2014, en 35 ferits.

Este 2017, el número de ferits en la Cordà ha segut de 2 ferits “greus moderats” i 16 ferits lleus i cap ferit en la Recordà, lo que fan un balanç total de 18 ferits, mentres que en 2016 va haver un total de 23 ferits, 15 en la Cordà i 8 en la Recordà.

Anuncios

Deixa un comentari

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: