ÚLTIMES NOTÍCIES

L’històric pont de Sant Josep serà peatonal

L’Ajuntament de Valéncia realisarà esta semana les actuacions necessàries per a peatonalisar el pont històric de Sant Josep. Per la seua banda, el tràfic circularà pel pont de les Arts, segons ha informat el consistori en un comunicat.

D’orige medieval i reformat en el sigle XVII en sellars i tretze arcs escarçans, el pont està calificat com Be de Rellevància Local i està inclós en el BIC Conjunt Històric de Valéncia. D’esta manera, en eliminar la circulació de vehículs a motor, es favorix la seua conservació i protecció, que es complementarà en una posterior actuació de restauració.

En esta intervenció, el consistori dona compliment al Pla Especial de Protecció dels Entorns de Bens d’Interés Cultural PEP-EBIC 08 de Valéncia, que ho protegix com Be de Rellevància Local. Este pla, en el seu artícul 6.4 indica que “les actuacions futures deuran procurar l’eliminació completa del tràfic rodat dels ponts històrics i potenciaran el seu caràcter peatonal”.

Fins ara, el pont de Sant Josep era una via més d’accés de vehículs des de Guillem de Castro cap a Pla de la Saïdía i el carrer Doctor Olóriz, que es podia realisar també pel pont de les Arts, situat poc més de 200 metros abans del pont de Sant Josep.

Per això, des de l’Ajuntament s’assegura que en existir esta alternativa la peatonalisació no comportarà restricció alguna a l’accés de vehículs des del centre a Marchalenes i el districte de Saïdía.

Mesures per a la peatonalisació

La peatonalisació de l’històric pont es posarà en marcha esta semana per mig d’una actuació suau, prèvia a la seua futura restauració. Esta inclourà la senyalisació corresponent, mobiliari urbà i elements desmontables, de manera que queda garantisat l’accés de vehículs autorisats i d’emergència.

També es mantindrà l’accés als jardins del Turia per a vehículs de servici que existix actualment en el costat sur del pont. En l’intersecció de Guillem de Castro en el pont de les Arts es colocarà, ademés, senyalisació informativa per a indicar l’accés per dit pont al barri de Marchalenes i Pla de la Saïdía.

Paralelament, el regidor de Movilitat ha resaltat que esta actuació “també dignificarà” l’entorn del vell caixer en la part de Ciutat Vella per mig de la baixada a calçada del tram de carril bici que discorria sobre l’acera entre el pont de les Arts i el pont de Sant Josep. D’esta manera s’ampliarà l’itinerari peatonal entre abdós ponts i es dotarà a este tram de l’Anell Cicliste d’un viari de doble sentit en calçada i 2,5 metros d’ample.

El pont de Sant Josep data de 1383, quan no era més que una passarela de fusta. Despuix de ser arrastrat per vàries riuades, va ser reconstruït en pedra en 1604-1607. Encara que des de llavors ha segut objecte de vàries intervencions seguix considerant-se un element urbà de gran valor i el vigent catàlec ho protegix com Be de Rellevància Local.

Anuncios

Deixa un comentari

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: