ÚLTIMES NOTÍCIES

La Batalla de Flors tancarà la Gran Fira de Juliol en 2 millons de clavellons i 32 carrosses

La Batalla de Flors de Valéncia tancarà el pròxim dumenge 30 de juliol la Gran Fira de Juliol 2017 en els dos millons de clavellons que es llançaran els participants en este acte i en la presència de 32 carrosses, segons ha informat este divendres l’Ajuntament en un comunicat.

La Junta de Govern Local del consistori va aprovar el passat divendres solicitar a la Generalitat Valenciana que declare Be d’Interés Cultural (BIC) immaterial este acontenyiment.

En la Batalla de Flors d’enguany, ademés dels dissenys dels ‘carrossers’, s’incorporen uns atres d’artistes fallers i dissenyadors. D’esta manera, “a noms consolidats i de llarga trayectòria familiar com Azpeitia, Guaita, Carrero o Sánchez, s’afigen uns atres com els de Marina Puche, Ceballos i Sanabria o Paco López, aportant dissenys que renoven l’estil de les carrosses en nous referents plàstics i creatius”.

En este acte desfilaran 32 carrosses i nou coches llaugers, tripulats per membres de vàries associacions festives i ciutadanes. Entre elles es troben les preseleccionades a la Cort d’Honor de les Falleres Majors 2017, representants dels distints sectors de la Junta Central Fallera, la Reina de les festes de Castelló, la Bellea del Foc d’Alacant, altars de Sant Vicent, l’associació Jarit, l’Ateneu Mercantil, o les festes populars de Patraix i Sant Marcelí, ha apuntat el consistori.

L’Ajuntament de Valéncia ha explicat que este acte, introduït en 1891 per iniciativa de Pasqual Frígola, baró de Cortes de Pallás, va començar a celebrar-se en el Passeig de l’Albereda imitant uns combats lúdics que se celebraven en Niça (França) durant les seues festes de carnestoltes.

Despuix d’això, ha apuntat que la Batalla de Flors es va convertir “en el corteig més distinguit i al mateix temps popular de la Gran Fira de Juliol”, fins a configurar-se “com una gran fita social i un espectàcul per al conjunt de la ciutat” de la seua era dorada, entre finals del sigle XIX i el primer terç del sigle XX.

Anuncios

Deixa un comentari

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: