ÚLTIMES NOTÍCIES

La Diputació contribuïx a la promoció turística del Tribunal de les Aigües

La Diputació de Valéncia, a través de la seua imprenta, ha ajudat al Tribunal de les Aigües a editar els seus fullets turístics, aixina com els llibrets dirigits a visites escolars i turistes, que es repartixen els dijous front a la Porta dels Apòstols de la Catedral.

En ells s’explica el funcionament del Tribunal i es destaquen els valors i principis que li han valgut el respecte de la societat valenciana, com l’oralitat, la rapidea i l’economia de recursos.

En un total de 59.000 euros, s’han publicat fullets en castellà, valencià, anglés, italià, ademés de les novetats en idiomes asiàtics, com són el chinenc, japonés i coreà, una idea que va sorgir despuix de constatar l’alta cantitat de visitants procedents d’estos paisos.

De fet, el Museu Nacional Chinenc de l’Aigua prepara una publicació sobre este líquit, i vol dedicar un capítul a esta institució valenciana. Aixina mateix, el Tribunal de les Aigües va rebre recentment la visita de la televisió japonesa, interessant-se per la seua activitat i història, destaca la corporació provincial a través d’un comunicat.

Per un atre costat, els llibrets dirigits a visitants i coleges s’han editat en castellà, valencià, anglés i francés. Una colaboració que s’inscriu en l’aposta de la Corporació provincial per la promoció dels elements identitaris i de la cultura pròpia, com és el cas d’este tribunal milenari, l’institució de justícia més antiga d’Europa, que s’encarrega de dirimir els conflictes derivats de l’us i aprofitament de l’aigua de rec entre els agricultors de les comunitats de regants de les séquies que formen part d’ell.

Anuncios

Deixa un comentari

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: