ÚLTIMES NOTÍCIES

Valéncia estrena sis estacions intermodals de bicis per a conectar l’àrea metropolitana

La ciutat de Valéncia contarà esta semana en sis estacions intermodals per a bicicleta que donaran servici a tota l’àrea metropolitana de la capital valenciana, “la primera d’Europa en un sistema integrat i intermodal de bicicleta pública”, segons ha informat este dimarts l’Ajuntament en un comunicat.

El regidor de Movilitat Sostenible de Valéncia, Giuseppe Grezzi, ha visitat la futura estació intermodal de bicicletes que s’està instalant junt al complex administratiu 9 d’Octubre. Grezzi ha realisat esta visita junt a Mauro Fiore i Juan Bueno, impulsors de MibisiValencia, el sistema de bicicleta pública metropolitana en Valéncia.

L’edil ha indicat que “gràcies a l’impuls que hem donat a l’integració de Valenbisi –el sistema públic de bicicletes de la ciutat– i MibisiValencia, la de Valéncia serà la primera àrea metropolitana d’Europa que gojarà d’un sistema integrat i intermodal de bicicleta pública, lo que ajudarà a incrementar l’us de la bici i cobrirà les demandes de desplaçament sostenible de la ciutadania de tot l’àrea metropolitana”.

Ademés de l’estació junt al complex 9 d’Octubre s’instalaran durant esta semana atres cinc estacions més d’este tipo en el carrer Mestre Rodrigo, Sant Isidre, Creu Coberta i en l’Universitat Politècnica de Valéncia. Estes parades se sumen a la situada en el centre comercial Nuevo Centro, que està operativa des de l’estiu de 2015. En total, hi haurà sis estacions intermodals i 116 llocs de bicicletes.

“L’ubicació estratègica de les estacions contribuirà a crear verdaders nucs intermodals, ya que en els punts elegits convergixen llínees de metro, llínees d’autobusos interurbans i de l’Empresa Municipal de Transports (EMT). Açò farà que siga molt més atractiva i fàcil la combinació de sistemes de transport colectiu en les bicicletes públiques”, ha senyalat Giuseppe Grezzi.

El regidor ha assegurat que d’esta forma s’alvança “en la intermodalitat dels diferents sistemes” i es comença a “posar punt i final a les polítiques de transport que s’havien fet fins ara en Valéncia d’esquenes a ciutats i pobles separats per tan sol un carrer”. Ha resaltat que ara es treballa en esta matèria “de cara i en total coordinació en les parts implicades per a facilitar la vida de la gent”.

MibisiValencia opera actualment en els municipis valencians de Catarroja, Torrent, Paterna, Mislata, Aldaya, Quart de Poblet, Chirivella, Alaquàs, Burjassot –en el servici suspés actualment per qüestions administratives– i Alboraya –en esta localitat es posarà en marcha el servici en setembre en una primera fase de quatre estacions–.

En total, MibisiValencia conta en 114 estacions i més de 1.000 bicicletes en rotació diària. Durant els últims tres anys ha desplaçat a més de 600.000 viagers, atenent una ret de casi 10.000 persones usuàries, ha comentat l’Ajuntament de Valéncia.

Este sistema metropolità funciona de forma integrada entre els municipis permetent a cada persona usuària desplaçaments entre poblacions o utilisar el servici en una localitat diferent a la pròpia.

“MibisiValencia funciona com si fora un gran sistema sense diferenciar térmens municipals”, ha afirmat Fiore, gerent de MOVUS, l’empresa titular de la marca. “Treballem des de 2007 en l’objectiu d’oferir una manera més sostenible de desplaçaments als valencians i les valencianes”, ha afirmat.

Aixina mateix, ha manifestat que “la bicicleta pot trencar barreres no solament de tipo geogràfic sino també de tipo cultural, ya que és el primer modo de transport mecanisat inventat pel ser humà, encara que després ha segut a poc a poc oblidat en les ciutats”. “El canvi climàtic i les necessitats d’aforro energètic nos obliguen a reflexionar i tornar a prendre en conte soluciones més sostenibles o Smart”, ha agregat Fiore.

Respecte al proyecte de MibisiValencia i el seu inici en l’àrea metropolitana de Valéncia, el directiu de MOVUS ha assegurat que “el concurs de bicicleta pública de Valéncia era alguna cosa peculiar perque eixia vinculat a la publicitat”, per lo que “no nos vàrem poder presentar”, ha dit, a l’hora que ha recordat que MOVUS “es dedica a la movilitat, aportant distintes solucions sostenibles”.

Anuncios

Deixa un comentari

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: