ÚLTIMES NOTÍCIES

Naix en Bioparc el tercer gorila valencià

El numerós públic que acodia este dimarts a Bioparc Valéncia s’ha portat una sorpresa en descobrir que el recint que alberga a la família de goriles contava en una nova cria ya que la nit del passat divendres 21 de juliol Ali, una de les femelles del grup, va parir un nou bebé.

Esta nova “vida” és el tercer gorila occidental de costa (Gorilla gorilla gorilla) que naix en Bioparc i en Valéncia i, donat l’experiència dels progenitors i l’estabilitat de tota la “família”, l’equip tècnic ha decidit donar-los este dimarts accés al recint exterior, on es troben a la vista dels visitants, segons ha indicat el zoològic en un comunicat.

Actualment, el grup conta en Mambie, l’esquena platejada, el seu primogènit Ebo de 4 anys, les femelles, Fossey, Nalani en la seua cria Virunga de solament 11 mesos i Ali en el seu bebé de 4 dies que presumiblement també és una femella. El comportament de tota la família està sent molt relaixat i totalment natural, lo que ha estat cridant l’atenció dels visitants, especialment la força en la que la menuda cria s’agarra al pelage de la seua mare i la gran curiositat dels atres dos menuts.

L’equip tècnic de Bioparc està pendent en tot moment del benestar i evolució tant del bebé com de la seua mare. S’ha preparat un dispositiu especial per a abdós, acondicionant els covils i permetent l’accés tant a l’interior com a l’exterior per a la seua comoditat i tranquilitat.

Esta espècie de primats es troba en greu risc d’extinció, catalogada “en perill crític” per l’Unió Internacional per a la Conservació de la Naturalea (IUCN). Per este motiu, cada naiximent és una gran notícia per a la conservació de la biodiversitat del planeta, indiquen.

Aixina mateix, subrallen que Bioparc Valéncia està especialment compromés en el Programa Europeu de Conservació (EEP) de goriles, i des de la seua obertura ya va contar en el “privilegi” de poder formar un grup reproductor que seguix donant fruts i esperança de pervivància per als goriles. També, contribuïx activament a la seua conservació “in situ” a través de la Fundació BIOPARC i el proyecte d’EBO en Àfrica.

Anuncios

Deixa un comentari

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: