ÚLTIMES NOTÍCIES

El Govern recorre el decret de la Generalitat que regula les llengües oficials

L’Advocacia de l’Estat de la Delegació de Govern en la Comunitat Valenciana ha interpost un recurs contenciós-administratiu contra el Decret 61/2017 de la Generalitat per el que es regulen els usos institucionals i administratius de les llengües oficials.

Segons un comunicat de la Delegació del Govern, despuix de l’anàlisis jurídic de dita norma, l’Advocacia de l’Estat entén que s’arrepleguen “preceptes problemàtics que poden resultar contraris a la llei i a la Constitució”.

Entre els artículs qüestionables, estan aquells que preveuen que les notificacions, còpies de documents redactats en valencià, i comunicacions de l’Administració de la Generalitat, que hagen de sortir efecte o estiguen dirigides a “Comunitats Autònomes pertanyents al mateix àmbit llingüístic que el valencià”, es redactaran en valencià.

Segons el comunicat, “sembla evident que per a que estes comunicacions des de la Comunitat Valenciana pogueren anar redactades en valencià, tindrien que ser dirigides a comunitats autònomes en la mateixa llengua cooficial, situació que, evidentment, no és possible, en ser el valencià una llengua cooficial únicament en la Comunitat”.

Aixina mateix, l’artícul 20 preveu, com a requisits que deuen constar en els plecs de clàusules administratives particulars i tècniques dels contractes que aproven els òrguens de contractació, que els contractistes utilisen el valencià en els bens i en els servicis que són objecte del contracte, de manera especial en l’etiquetage, en l’embalage, en les instruccions d’us i en atenció a la ciutadania.

“Açò sembla vulnerar el principi de llibertat de circulació, l’artícul 139 de la Constitució i el principi de llibertat d’accés a les licitacions contemplat en l’artícul 1 del Text Refòs de la Llei de Contractes del Sector Públic”, finalisa el comunicat de la Delegació del Govern.

Anuncios

Deixa un comentari

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: