ÚLTIMES NOTÍCIES

AVA-ASAJA calcula que la collita de cítrics caurà un 27%

L’Associació Valenciana d’Agricultors (AVA-ASAJA) estima que la producció de cítrics de la pròxima campanya en el camp valencià experimentarà un “sever” descens del 26,8% respecte a l’eixercici precedent per lo que fa una crida als agricultors per a que actuen en cautela en la venda de la fruta i que negocien preus raonables.

Els servicis tècnics d’esta organisació agrària han elaborat un informe que apunten a que la futura collita de la campanya 2017/18 registrarà una disminució “molt marcada” tant en el capítul corresponent a mandarines, en una caiguda del 29,8 per cent com en l’apartat relatiu a taronges, en una reducció del 28 per cent.

Per varietats destaquen de manera “molt significativa” les baixades del 40,5% i del 38,7% previstes per a satsumas i clementines primerenques respectivament, aixina com el descens del 28,8% que podria alcançar la taronja navel.

Les causes d’eixa reducció del rendiment productiu de la citricultura valenciana de cara a la pròxima temporada cal buscar-les, per una banda, en l’alternança natural que, en térmens de collita, caracterisa a les campanyes citrícoles, és dir, a un eixercici de producció elevada, com va ser el cas de l’anterior, sol succeir-li un atre menys fecunt.

El segon dels motius que han originat esta conjuntura té a vore en determinats fenomens climàtics i la seua incidència negativa sobre l’evolució fisiològica de l’arborat. Durant el més de decembre es varen acumular una série de dies de copioses pluges que varen afectar a les raïls i varen debilitar a tarongers i mandarins que sobretot en les zones més planes i en l’arribada de la primavera presentaven un aspecte groguenc i gramàntol.

Eixos síntomes es varen materialisar poc despuix en una floració molt irregular que es va complicar encara més durant la fase del quallat dels fruts per la calor anormalment alta que va imperar durant el més de maig.

PREUS RAONABLES

“Lo cert és que entre unes coses i unes atres -reflexiona el president d’AVA-ASAJA, Cristóbal Aguado- nos trobem en una producció citrícola molt curta i per això nos veem en l’obligació de fer una crida als agricultors per a que actuen en cautela i calma a l’hora de vendre la fruta. En una disminució tan notable de la collita, els preus que es negocien tenen que ser, com a poc, forçosament raonables”.

No obstant, el màxim responsable d’esta organisació agrària recorda que “encara que les cotisacions siguen superiors a les del passat any, no per això va a vore’s compensat de cap manera el descens general d’ingressos que sofriran els productors valencians en el seu conjunt a causa d’esta disminució tan acusada de la collita”.

Davant les perspectives que s’òbrin, Aguado reclama a “tots els agents que intervenen en el procés comercial, des dels agricultors, passant pels comerços i sense oblidar, per supost a la gran distribució, que treballen en la màxima serietat, professionalitat i rigor a fi de gestionar de la manera més beneficiosa per a tots l’escassa producció en la que anem a contar”.

Anuncios

Deixa un comentari

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: