ÚLTIMES NOTÍCIES

El tràfic de contenidors en el Port de Valéncia es resent pel conflicte de l’estiba

El tràfic de contenidors en el Port de Valéncia ha retrocedit un 1,62% en juny per la folga de l’estiba, en 2,33 millons de TEUs canalisats. Este descens es deu principalment a l’evolució dels contenidors buits que, en este periodo, varen descendir un 16,49%, segons ha informat l’Autoritat Portuària en un comunicat.

No obstant, el comerç exterior de contenidors plens de Valenciaport ha creixcut un 4,45% durant el primer semestre de l’any. En concret, les exportacions varen aumentar un 5,48%, mentres que les importacions es varen incrementar un 3,05%. El trànsit de plens ha registrat un alça del 2,22%.

Els efectes de la folga d’estibadors també s’han fet patents en les senyes de tràfic total que, a tancament de juny, es varen situar en un descens del 0,14%, en 36,17 millons de tonellades.

Sobre el comerç exterior, el import-export de mercaderia general ha creixcut un 3,78% fins a un total de 11.401.088 tonellades. En concret, les exportacions pugen un 4,05%, en un total de 7.287.607 tonellades impulsades pels bons registres de paisos com Estats Units (+7,09%) i Marroc (+6,60%).

Per la seua banda, les importacions han creixcut un 3,31%, en un total de 4.113.481 tonellades per les senyes de paisos com China (+11,56%), França (+24,92%), Estats Units (+9,36%) i Turquia (+34,81%). El trànsit global ha tancat el primer semestre de l’any en un creiximent del 2,43%.

Més mercaderia general en contenidor

La mercaderia general en contenidor ha creixcut un 2,31% fins a un total de 27.651.873 tonellades. Este increment ve motivat, fonamentalment, pel comportament de mercaderies com els materials de construcció elaborats, que en 2,81 millons de tonellades han alvançat un 4,19%; i el restant de mercaderies, que en 1,06 millons de tonellades han creixcut en un 0,60%. Per contra, els productes químics han retrocedit un 0,44% fins a un total de 934.000 tonellades.

La mercaderia general no containerisada ha retrocedit un 0,30%, en un tràfic total de 5,71 millons de tonellades. En este apartat destaquen mercaderies com els productes siderúrgics que, en 1,17 millons de tonellades, registren un increment del 22,40%.

Anuncios

Deixa un comentari

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: