ÚLTIMES NOTÍCIES

Troben nous restants medievals de la muralla que rodejava el Cap i Casal

Les obres de canalisació d’aigua potable que porta a terme l’Ajuntament de Valéncia han tret a la llum un torrelló de la cara nort de la muralla baixmigeval del sigle XIV de la capital del Turia, en la zona del Carrer Blanqueries.

Els restants trobats corresponen a l’amurallat de la ciutat en esta época i el consistori sabia prèviament de la possible existència de les ruïnes, gràcies als experts en arqueologia, detalla l’Ajuntament en un comunicat.

Ademés de la torre, s’han descobert restants del moment del derrocament de la muralla junt a materials ceràmics corresponents al periodo històric de la destrucció de la fortalea. A pesar de les previsions, les ruïnes medievals han aparegut més cap al nort de lo que es pensava i gràcies a este descobriment es pot precisar el traçat de la muralla.

Frut del seguiment arqueològic que s’està realisant, els experts han avisat que és possible que se seguixquen trobant restants pertanyents al recint amurallat en el transcurs de les obres.

La construcció de la muralla va començar en 1356, i no va ser fins a 1865 quan va tindre lloc el començ del seu derrocament. La seua destrucció va estar motivada per la nova concepció de la ciutat moderna que es tenia en l’época. Una ciutat on les muralles no tenien cabuda pel significat bèlic que representaven i, ademés, es va pensar que les obres de derrocament serien una oportunitat per a donar treball a les persones desocupades de la ciutat.

Anuncios

Deixa un comentari

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: