ÚLTIMES NOTÍCIES

L’Ajuntament insta al Ministeri a restaurar el cordó dunar en l’espai que ocupa l’hotel Sidi Saler

La Comissió de Mig ambient de l’Ajuntament de Valéncia ha aprovat instar al Ministeri de Mig ambient a iniciar el procediment per a restaurar el cordó dunar en el lloc que ocupa actualment l’hotel Sidi Saler, segons ha informat el regidor de Govern Interior i Devesa-Albufera, Sergi Campillo, a la finalisació de la reunió. Campillo ha recordat que varis informes municipals -elaborats a petició del Govern central- han descartat de forma “contundent” la reobertura de l’hotel, ya que generaria danys mijambientals en la Devesa i l’Albufera i aniria en contra de la normativa de protecció del Parc Natural. Ademés, és un hotel fòra d’ordenació substantiva i per tant, no cap que el Ministeri otorgue una nova concessió.

Aixina, des de l’Ajuntament, es dona per fet que el Govern no otorgarà una nova concessió a l’hotel (situat en domini públic marítim-terrestre, i per tant, de competència estatal) i per això solicita el derrocament d’este espai tancat i abandonat des de fa quatre anys “per a regenerar el cordó dunar de la plaja del Saler. Seria un escàndal monumental que el Ministeri no atenguera uns informes municipals tan contundents”, ha afirmat Campillo.

RESTAURACIÓ PAISAGÍSTICA

L’edifici de la Venta del Saler fa anys que no s’utilisa i cada volta està més deteriorat, de la mateixa manera que ocorre en l’edifici de l’antic Sidi Saler, que està situat sobre el sistema dunar més propenc a la mar i on apareix la comunitat d’alhelí de mar, molt rar en la Devesa. Per això, la Comissió de Mig ambient ha aprovat realisar les gestions oportunes per part del Regidor de Devesa-Albufera en la Diputació de Valéncia, propietària de la Venta de Bous, que permeten el derrocament de les edificacions, la neteja de la zona i la restauració de les àrees on s’assenta i zones adjacents.

La Venta de Bous del Saler s’assenta sobre la mallada del Garrofer, i és d’un gran valor natural, on es poden vore comunitats característiques de saladars (algunes espècies de Limonium i Juncus tenen la millor representació dins del Parc Natural de l’Albufera).

Les propostes, estan arreplegades en una moció alternativa presentada pel regidor Sergio Campillo a una iniciativa del PP, que només contemplava la part de la Venda del Saler. La moció s’ha aprovat en els vots a favor dels partits del Govern de la Nau i l’abstenció dels representants del Partit Popular i Ciutadans.

Anuncios

Deixa un comentari

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: