ÚLTIMES NOTÍCIES

Un estudi demostra el benefici per a la vista del consum diari de chufa

Un estudi de l’Unitat d’Investigació Oftalmolàgica Santiago Grisolía i la Fundació per a l’Investigació Sanitària i Biomèdica de la Generalitat Valenciana (FISABIO) ha demostrat els beneficis per a la salut visual de l’ingesta diària d’una menuda cantitat de chufa.

L’estudi ‘Suplementació nutricional en Chufa de Valéncia per a la millora de la funció visual’, elaborat per Mª Dolores Pinazo i Vicente Zanón, demostra els beneficis de la chufa per a mantindre la densitat òptica del pigment macular (DOPM) i per a ajudar a controlar la dislipemia i l’estrés oxidatiu.

L’objectiu general era evaluar l’efecte del consum de chufa de Valéncia com a font de proteïnes vegetals, fibra, vitamina E, carotenoides i àcits grassos omega-6, sobre la densitat òptica del pigment macular (DOPM) i l’activitat antioxidant plasmàtica (AAP) per a establir les seues propietats com a aliment alternatiu per a la salut visual i es va fer sobre una mostra de 30 participants que varen prendre diàriament 30 grams de chufa no elaborada durant 3 mesos.

Als tres mesos despuix de l’ingesta diària de chufa de Valéncia, tal i com han explicat els responsables de l’estudi, es va observar un aument mig del 50% en el volum de pigment macular en abdós ulls. Per als investigadors, açò demostra que el tubèrcul posseïx carotenoides (luteïna i zeaxantina) que poden almagasenar-se en la regió macular, favorint les funcions que allí eixerciten eixos pigments com a filtre de la llum ultravioleta per a protegir la màcula.

Els investigadors han comprovat que la suplementació en chufa de Valéncia ha aumentat significativament l’activitat antioxidant plasmàtica lo que, ademés, favorix també la protecció de la retina front a l’estrés oxidatiu exogen provocat pels agents migambientals (radiacions, fum del tabac, polució, etc) o l’estrés oxidatiu endogen (resultat de les reaccions químiques que tenen lloc en el nostre organisme).

Pero no solament s’ha vist beneficiada la funció visual, ya que com ha explicat el doctor Zanón el consum de chufa va disminuir el colesterol total (5%), especialment la fracció LDL (colesterol roïn) (9%) i els triglicèrits (10%), mentres que la fracció del colesterol HDL (bo) va aumentar un 7%. També els nivells de glucosa tendien a disminuir lleument despuix de l’ingesta de la chufa durant 3 mesos consecutius (6%) i es va aumentar llaugerament la concentració de calci.

La doctora Pinazo ha manifestat el seu interés en continuar esta llínea d’investigació pero esta volta en pacients oftalmològics (glaucoma, ull sec, degeneració macular, retinopatía diabètica) perque deuen esperar-se resultats molt més específics sobre estes malalties oculars.

El president de la D.O. Chufa de Valéncia, Antonio Gimeno, ha manifestat la seua intenció de seguir recolzant els estudis i investigacions que posen en valor la chufa de Valéncia i demostren científicament les propietats saludables d’este tubèrcul.

Anuncios

Deixa un comentari

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: