ÚLTIMES NOTÍCIES

L’Ajuntament prohibirà les terraces en els nous carrers peatonals

Valéncia no autorisarà noves terraces d’hostaleria en domini públic, ni ampliacions, modificacions o revisions d’adaptació de les ya autorisades que comporten una ampliació de la superfície ocupada en totes les vies incloses en l’àmbit de Zones Acústicament Saturades (ZAS).

Aixina ho arreplega una moció que aprovarà demà divendres la junta de govern de l’Ajuntament de Valéncia, segons ha informat hui el regidor d’Espai Públic, Carlos Galiana.

En totes les vies que siguen objecte de peatonalisació o d’ampliació de l’amplaria de les seues aceres no s’autorisaran nous terrats d’hostaleria, ni ampliacions, modificacions o revisions d’adaptació de les ya autorisades que comporten una ocupació que supere un terç de l’amplaria total de l’acera o espai peatonal.

A estos efectes, en els carrers peatonals l’amplaria total que es considerarà serà l’existent des de la frontera de l’establiment fins a l’eix travesser del carrer.

Despuix de l’aprovació de dita moció tampoc s’autorisaran nous terrats d’hostaleria en domini públic, ni ampliacions, modificacions o revisions d’adaptació dels terrats ya autorisats que comporten una ampliació de la superfície ocupada en Convent de Santa Clara, Ribera, passeig de Russafa, Martínez Cubells i Mossén Femades.

Ademés, els terrats ya existents en estes vies públiques, en autorisació vigent o en tràmit en la data d’adopció del present acort, tindran que ajustar-se al contingut dels informes emesos per la Policia Local i als informes i estudis especials del Servici d’Ocupació del Domini Públic Municipal.

Carlos Galiana ha presentat, ademés de la moció, el Pla de Convivència de Terrats “En el carrer, com en la teua casa”, que inclou dèu normes bàsiques recollides en l’Ordenança Reguladora de l’Ocupació de Domini Públic que deuen complir les 3.550 terraces llegalisades que hi ha en la ciutat.

Este decàlec afecta a aspectes com les marques verdes, horaris autorisats, mobiliari, elements dins de l’àrea de la terraça, orde i neteja, àrees especials, autorisació visible i en vigor, soroll i sò i compliment de les normes, aixina com possibilitat de revocació de la llicència quan s’haja apreciat un incompliment greu de l’ordenança.

Galiana ha informat de que el Pla s’ha treballat en la Federació d’Hostaleria i en la Federació d’Associacions de Veïns per a conseguir el màxim consens.

El Pla de Convivència va a ser publicitat a través de 15.000 fullets on s’explicitarà l’import de la sanció en cada cas d’incompliment.

Estes sancions van de fins a un màxim de 750 euros en el cas que no s’haja marcat el terrat o en el de que no s’arreplegue el mobiliari despuix de finalisar l’horari autorisat, fins a 3.000 euros si s’incomplix eixe horari o no s’ubiquen dins de l’àrea autorisada elements com a generadors de calor o fret, o expositors.

També és de 3.000 euros la sanció màxima contemplada per no tindre la corresponent autorisació en un lloc visible des de l’exterior. Per no mantindre l’orde i neteja de les instalacions la sanció pot alcançar la cantitat de 1.500 euros.

Anuncios

Deixa un comentari

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: