ÚLTIMES NOTÍCIES

Ribó defén la prioritat de peatons i transport públic per a millorar la calitat de l’aire en l’àrea metropolitana

L’alcalde del Cap i Casal, Joan Ribó, ha defés este dimarts la prioritat per a peatons i transport públic com a mig per a millorar la calitat de l’aire que respiren els veïns i ha agregat: “Ací estava tot per fer, pero ya podem dir que Valéncia camina, per fi, cap a la movilitat sostenible”.

Ribó ha intervingut en l’acte ‘Movilitat Sostenible i Calitat de l’Aire en Valéncia i àmbit metropolità’, acompanyat de la regidora de Mig ambient, Pilar Soriano, i el regidor de Movilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi. Segons ha dit, l’objectiu és reduir les emissions de gasos d’efecte hivernàcul en un 40% en l’any 2030.

Allí ha recordat que en una ciutat gran com Valéncia la movilitat té uns efectes immediats sobre la calitat de l’aire i sobre la calitat de vida. Per això, l’Eixecutiu “entén la movilitat d’una manera diferenciada a la que s’ha vingut practicant fins ara”, invertint l’antic orde de prioritats: “Primer caminar, després en bicicleta i en transport públic i, en últim lloc, en transport privat (moto o coche)”.

El model de movilitat urbana impulsat fins fa poc temps era, ha dit “insostenible tant pel mal us d’un recurs escàs com l’espai públic (cada volta més per als vehículs privats) com per la greu contaminació que açò comportava”.

En dit document com a base, ha indicat que ara s’està impulsant el seu “camí cap a la sostenibilitat, principalment pensant en el benestar de tota la ciutadania”. Ribó ha expost els tres eixos sobre els que s’està portant a terme esta estratègia de movilitat sostenible: recuperar l’espai per a la ciutadania, reforçar el transport públic en la ciutat i àrea metropolitana, i favorir els mijos de movilitat sostenible, com la bicicleta.

Anuncios

Deixa un comentari

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: