ÚLTIMES NOTÍCIES

La Cavalcata de la Ceràmica de Manises repartirà enguany 30.000 peces als assistents

La centenària Cavalcata de la Ceràmica de Manises repartirà este dimarts 18 de juliol entre els assistents unes 30.000 peces de ceràmica entre plats, tests, cendrers, gerros i moltes atres en denominació d’orige manisera.

Esta festa, declarada d’Interés Turístic Autonòmic de la Comunitat Valenciana, “tira” peces de ceràmica artesanal de Manises en lloc de caramelos recordant que precisament la ceràmica va ubicar a Manises en el mapa des del sigle XIV, encara que no va ser fins a l’any 1900 quan els manisers varen començar a homenajar als ceramistes i al frut del seu treball en la Festa de la Ceràmica.

Els dies previs a la cavalcata més de cent artesans ixen dels tallers per a exhibir, en viu, el procés de fabricació de la ceràmica, una mescla d’art i habilitat manual que redescobrix la bellea d’una tradició valenciana.

L’Avinguda Blasco Ibáñez s’ompli de distintes tendes, en funció de l’especialitat de l’artesà. Hi ha canterers, pero també els que treballen en el vímen, els socarrats, la pintura, les flors, la joyeria, l’escultura en fanc o la ceràmica de reflex.

El 18 de juliol, la vespra de la festivitat de les santes Justa i Rufina, patrones del poble i dels ceramistes, tot lo món ix al carrer per a agarrar una de les 30.000 peces d’història que es repartixen des de huit carrosses.

Plats, tests, cendrers i gerros i atres eixemplars de ceràmica, fabricats per artesans i empreses locals, s’entreguen des dels tractors a veïns i visitants com a obsequi durant la Cavalcata. Any rere any, el plat més cotisat és el de ‘Les Santes’, en l’image i la data de l’any de la festa, junt en la ‘Escuraeta’.

La Cavalcata comença a les 19 hores en la Plaça de la Llenya, passant pel carrer Molí de la Llum, Masia la Cova, Major i Avinguda Blasco Ibáñez. Els més de 700 anys d’activitat ceramista ininterrompuda també es podran vore fins a l’1 de setembre, en la mostra de ceràmica del Museu de la Fotografia de Manises, en la que han participat els propis artesans locals.

Anuncios

Deixa un comentari

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: