ÚLTIMES NOTÍCIES

Els delictes en el camp valencià disminuïxen un 36,1% en el primer semestre

Els delictes en el camp valencià han disminuït un 36,1% en el primer semestre en passar dels 1.926 cometuts en este periodo en 2016 a les 1.231 infraccions en 2017. Ademés, s’han clarificat 277 delictes i s’han detingut o investigat a un total de 338 persones en els sis primers mesos de l’any.

Aixina ho ha senyalat este dilluns el delegat del Govern en la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, despuix de presidir la reunió del Grup de Treball de Seguritat en l’àmbit rural per a fer un balanç de les actuacions d’este periodo.

A esta reunió han assistit els tres subdelegats de Govern, els responsables de les Forces i Cossos de Seguritat de l’Estat, la presidenta del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, Pilar de la Oliva, el Fiscal Superior de la Fiscalia, Antonio Montabes, associacions agràries, cooperatives com AVA, la Unió de Llaurados, Federació de Cooperatives Agràries, regants, Federació Valenciana de Municipis i Províncies, i Generalitat.

Per províncies, Castelló ha encapçalat la reducció de delictes la baixar un 52,6%, seguit d’Alacant, en un descens del 35,3%, i Valéncia en un 33,2%. Moragues ha resaltat que estes sifres demostra “la bona coordinació” i “l’eficàcia policial”.

MILLORA DE COORDINACIÓ

Ademés, en la reunió s’ha debatut “la necessitat de millorar” el document d’acompanyament i traçavilitat agrària (DATA), que “ajuda moltíssim” en l’investigació de la venda de productes furtats, ya que s’han detectat casos de falsificació.

De la mateixa manera, s’ha estudiat l’importància de que les Forces i Cossos de Seguritat de l’Estat accedixquen al catastre rústic perque dona “moltíssima informació” necessària per a l’investigació dels delictes en el camp.

Moragues ha resaltat aixina mateix l’importància de la bona coordinació en matèria d’investigació de la nova casuística que s’estan detectat en el camp com peladores de frutes que no tenen autorisació, el furt de colmenes, o de medidors de la capacitat hidràulica.

Per últim, també ha apuntat que s’està en contacte en l’autoritat judicial per a millorar la coordinació a l’hora de determinar qué destí se li dona als productes comissats ya que uns són peridors i uns atres no.

Anuncios

Deixa un comentari

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: