ÚLTIMES NOTÍCIES

El TSJ ordena a la Generalitat renovar els concerts educatius en dos centres privats més

La Secció Quarta de la Sala de lo Contenciós Admninistratiu del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha ordenat a la Generalitat renovar cautelarment concerts educatius a dos coleges privats, Saint Patrick School SL i La Salle. Estes resolucions s’unixen a dos casos anteriors coneguts la semana passada, els de el colege Domus de Godella i La Puríssima de Valéncia.

Els magistrats de la Secció Quarta estimen aixina la solicitut del Colege Saint Patrick School i de l’Institut dels Germans de les Escoles Cristianes i ordena que abdós centres seguixquen rebent finançació pública fins que el Tribunal resolga si la decisió de la Generalitat de no renovar eixos concerts és ajustada a dret.

En abdós autos, notificats hui a les parts, la Sala apela a la doctrina del Tribunal Suprem com ya fera en dos resolucions anteriors en les que ordenava la pròrroga provisional dels concerts educatius en els coleges DOMUS i La Puríssima-Franciscanes. Ara, es pronuncia en el mateix sentit per “seguritat jurídica i unitat de doctrina”.

En concret, els magistrats de la Secció Quarta de lo Contenciós Administratiu es basen en un auto del Suprem, que en juny de 2015 ya va avalar la suspensió cautelar del refús d’un concert educatiu que “posa fi a una situació jurídica preexistent i favorable per al particular” (…) “per a evitar que l’interrupció de la ventaja de la que venia gojant el particular no resulte irreversible i faça aixina perdre l’efectivitat a una eventual sentència estimatoria”.

Els magistrats de la Sala de lo Contenciós de l’Alt Tribunal valencià realisen una ponderació dels interessos en conflicte i valoren els perjuïns que se’ls causaria als centres, els escolars i les seues famílies de no suspendre’s la decisió administrativa aprovada el passat més de maig, estant el curs a punt de començar. “S’estaria privant d’efectivitat a la futura sentència que sobre el fondo recaiguera sobre dit curs escolar, sentència que, de ser estimatoria, cariria d’eficàcia alguna”.

L’auto senyala que “l’interés general al que es referix la Llei Jurisdiccional no pot ser simple i planament el de l’Administració”, pero impon als centres l’obligació d’alvançar l’import que tindria dret a recuperar la Generalitat Valenciana suponent que la seua resolució fora confirmada per la Justícia.

En abdós casos, el TSJCV exigix als centres privats una caució: el depòsit d’un import equivalent als diners que reben de la Generalitat per admetre a alumnes per a els que no hi ha plaça en la pública, import que, junt als corresponents interessos, poguera tindre dret a recuperar l’Administració autonòmica en el cas de que es desestimara el recurs contenciós administratiu interpost pels coleges contra la resolució que acorda la no renovació dels concerts.

En el cas de l’Institut dels Germans de les Escoles Cristianes, la Secció Quarta de la Sala de lo Contenciós del TSJCV acorda la renovació del concert educatiu solicitat per a quatre unitats de bachillerat compreses entre els cursos 2017/2018 i 2020/2021. Per la seua banda, el Colege Saint Patrick School recupera provisionalment tres unitats (un aula de 3 any, una de 4 i una de 5) per al mateix periodo.

Anuncios

Deixa un comentari

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: