ÚLTIMES NOTÍCIES

LA UNIÓ de Llauradors denuncia que la gran distribució arrastra a la baixa el preu del meló d’alger

LA UNIÓ de Llauradors senyala que la gran distribució arrastra a la baixa els preus del meló d’alger en ofertes barates del producte en els seus centres comercials i esta situació arrastra ya o ho farà també als supermercats per a no perdre competitivitat.

En este sentit LA UNIÓ ha presentat una denúncia davant l’Agència d’Informació i Control Alimentari (AICA), dependent del Ministeri d’Agricultura; i davant la Direcció general de Comerç i Consum i la Direcció general d’Agricultura, abdós de la Generalitat, contra la cadena de distribució comercial Alcampo per si poguera estar incorrent en pràctiques contràries a la Llei de la Cadena Alimentària.

La cadena Alcampo ven meló d’Alger rallat a 0,29 euros/kg dins d’una campanya denominada “Días locos” i LA UNIÓ entén que presuntament dita oferta podria vulnerar la Llei de la Cadena Alimentària, ya que es tracta d’un preu que supondria venda per baix dels costs de producció -no baixa el cultiu de 0,18 euros/kg- i comercialisació. El tíquet de compra efectuat per la UNIÓ és del centre comercial de Alcampo en Bonaire-Aldaya.

Els últims preus oficials pagats en orige d’esta producció, corresponents a la semana del 27 de juny al 3 de juliol de la Conselleria d’Agricultura, són en pepites entre una forqueta de 0,12 a 0,18 euros/kg i sense pepites de 0,18 a 0,40 euros/kg. Atra cosa són els preus en el camp que encara són més baixos. A les cotisacions anteriors cal sumar-li els costs corresponents a carrege, manipulació i transport als punts de venda de distribució final.

La superfície de meló d’alger cultivat en Valéncia ha descendit en els últims anys i també la producció, puix s’ha passat d’una collita de 119.800 tonellades en 2006 a les 76.283 tonellades de 2016. Tot això per la falta de rendabilitat dels productors, circumstància que s’incrementa en la pressió de la gran distribució per a situar ara els preus a la baixa.

Comunitats autònomes com Andalusia i Múrcia s’han especialisat en el cultiu de meló d’alger més primerenc i quan aplega la nostra als mercats este es troba saturat i la gran distribució s’encarrega de traslladar una tendència a la baixa. Tampoc ajuda que les temperatures en els diferents paisos compradors del nostre meló d’alger de l’Unió Europea no siguen massa elevades puix ya se sap que es tracta d’una hortaliça associada a la calor.

Anuncios

Deixa un comentari

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: