ÚLTIMES NOTÍCIES

Quan la Real Senyera de Lo Rat Penat fon aclamada en Barcelona

L’HO / Javier Navarro.- El 11 de Juliol de 1930 els Excursionistes de la Societat d’Amadors de les Glòries Valencianes creuaren la frontera del Regne de Valéncia visitant la ciutat de Barcelona. L’objectiu de la visita no va ser una atre que felicitar a la ciutat catalana per l’èxit de l’Exposició Internacional que els generà una gran expansió econòmica i tecnològica per a la ciutat.

La comitiva de Lo Rat Penat va ser rebuda en l’Estació de França per la directiva de la Casa de Valéncia, integrada pel president don José Campos Crespo i els senyors Gil Senis, Bocet, Salvador Sales, Manuel Casañ, Ricardo Ibor i l’ex-president don Vicente Clavel. També es trobava allí Teodoro Llorente Falcó que havia visitat uns dies abans la Ciutat Comtal en l’objectiu de terminar d’organisar l’excursió.

En aplegar la comitiva valenciana la gent que estava en l’estació va esclatar d’alegria llançant vives al Regne de Valéncia, Barcelona i Catalunya. Els aplaudiments i els vítors aumentaren quan els catalans veren l’històrica Real Senyera de Lo Rat Penat, sent en diferència la protagonista de l’acte. L’ensenya del Regne venia acompanyada pel president de la societat don Manuel González Marí i regidors de l’Ajuntaments de Valéncia, els senyors Cardona i Sancho, i el director de l’excursió Fernando Prósper.

A les 11 del matí del mateix dia se posà en marcha una manifestació per els carrers de Barcelona per la gran cantitat de valencians residents en Catalunya que s’acostaren a contemplar la Real Senyera de Lo Rat Penat. Al cap de la manifestació anava la Guàrdia Municipal a cavall, seguida de la Senyera i les autoritats, el gros de la manifestació la componien els valencians residents en Catalunya i la Banda Municipal de Barcelona, que anaven interpretant durant tot el recorregut música valenciana com “Lo cant del valencià” o “La entrá de la Murta”.

La manifestació terminà en la Casa Consistorial, on entre una multitut de vítors i aplaudiments, l’alcalde de Barcelona, senyor comte de Güell, en cordoneres de seda, va pujar des del balcó la Real Senyera, en tots els honors pertinents. El moment va ser realment emocionant, els catalans estaven agraïts de la presència dels valencians i de la nostra gran ensenya, la que representa a tots els valencians.

Els excursionistes foren rebuts en l’històric Saló de Cent, a on sé pronunciaren discursos i elogis entre les dos comunitats veïnes, terminant la velada en la Casa de Valéncia en un sopar de gala i s’interpretà l’Himne Regional per l’Orfeó aragonés Goya.

Com es pot observar llegint este artícul, la Real Senyera era respectada i aclamada per els catalans, els mateixos que ara nos volen impondre la Senyal Real dels monarques aragonesos com a Bandera del Regne independent històricament de Valéncia. La bandera del territori valencià és la Senyera coronada i ningú tingue dubtes fins que el pancatalanisme expansionista escomençà a agarrar forces per a realisar el seu proyecte dels “Països Catalans”. Proyecte en el que tindrien que manipular història, ensenyes i tradicions per a tindre coses en comú i poder argumentar tal falàcia.

Anuncios

Deixa un comentari

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: