ÚLTIMES NOTÍCIES

Punset i Ciudadanos, tal per a qual

L’HO / ROGLE.- Els valencians que creem en una nacionalitat valenciana autonoma, protagonista del seu present, orgullosa del seu passat i artifex del seu futur, voldriem tindre representants en les Corts. I no es que no hi haja base per a conseguir-ho, pero erros propis i encerts aliens nos mantenen dividits, incapaços d’alcançar el lloc que nos pertocaria en politica. Desgraciadament, eixe lloc es massa golos i no ha quedat vacant, sino que ha segut ocupat per gents sense escrupuls que, fingint lo que no creuen, han posat els seus interessos partidistes –i personals en molts casos– per damunt dels de la colectivitat a la que han representat o representen.

Des de que hem gojat d’autonomia el conflicte identitari nos ha impedit alvançar i progressar conjuntament, com un poble que som. I, els qui podien haver fet per resoldre’l, lo que han fet ha segut atiar mes llenya al foc del problema. Partits que han governat en majories absolutes han mostrat, front al conflicte, en el millor dels casos passivitat, i, en general, aprofitament interessat. I es que la possible solucio ha estat en mans de persones sense raïls en esta terra que no han dubtat en renunciar a qualsevol principi, inclus els morals, per a prosperar en la política estatal o en un determinat camp professional a canvi d’afonar les aspiracions de llibertat i autonomia dels valencians. Han recorregut a alimentar la divisio provincial, a descalabrar fins a fer desapareixer les entitats bancaries valencianes, a renunciar a qualsevol proyecte de vertebracio, a subvencionar entitats i activitats que treballen per la nostra anulacio com a poble, etc., tot aço realisat en l’aquiescencia i complicitat de les classes dirigents, les empresarials -que no tenen mes mira que Madrit- o gran part del mon de la cultura (la cultura subvencionada, majorment).

Esta divisio nos ha debilititat i nos debilita. Aixina, nos hem aveat als robaments culturals i patrimonials, a les provocacions i desprecis foraneus, a una finançacio escandalosament injusta…, i, lo pijor de tot, a donar veu a representants que nos traïcionen i nos insulten; l’ultim cas, el de l’impresentable “ecologista” Sra. Punset.

Este cim de la coentor, no conforme en insultar als valenciaparlants quan encara estava en les Corts Valencianes calificant-los d’aldeans per estimar la llengua valenciana i voler posar-la en el nivell que es mereix, el passat 9 d’Octubre, des del Parlament Europeu, a on arribà despuix d’arrear fugint de la seua clavada de pata, vingue a demostrar que el seu despreci no es llimita a la llengua, sino a l’identitat valenciana tota. Com si tal cosa, en el seu conter de Twitter venia a calificar a la Real Senyera de drap: “Hoy 9 de octubre, donde muchos se pasean orgullosos con un trozo de tela”, escrivia. Aixo es lo que opina l’esnobissima Sra. Punset del simbol que representa les llibertats del nostre poble.

Ya coneixem ad estos apatrides que, arrugant el nas al pensar en el “poble baix”, mai renuncien a viure del sou public. Esta senyora pareix que es descarregà en el seu partit com podia haver-ho fet en un atre, pero dona l’impressio que encertà en l’eleccio, puix les seues declaracions no desentonen de l’ideari de Ciudadanos, a tenor de lo expressat pel seu lider, Albert Rivera, el qual no reconeix la singularitat de la llengua valenciana, si poguera acabaria en l’Estat de les autonomies i afirma que l’infrafinançacio valenciana està exagerada i que, si es per ell, si volem cobrar el deute historic podem esperar assentats. No disten massa eixos plantejaments dels d’alguns dels seus representants en les Corts Valencianes quan arriben a identificar-se com a nacionalistes espanyols mentres neguen el reconeiximent a que puguen hi haure nacionalistes d’uns atres territoris. Ciudadanos ha vengut, no sabem si per a quedar-se, pero si per a changlar-se dels valencians. Un grup politic que encara no ha desautorisat a la tal Punset, que era, no ho oblidem, la lider del partit en terres valencianes, ni l’ha expulsada per ofendre els sentiments d’un grandissim conjunt de valencians; ciutadans i territori dels quals va obtindre els vots per a seguir vivint del “cuento” mentres defen algun cossiet de margarites, que queda molt “ecologic” i molt cool.

¿Tot lo apuntat vol dir que els valencians “nos mereixem lo que tenim”? Nosatres sempre defendrem que no, que prou ha fet el poble valencià conservant el seu sentiment identitari donada la pressio que a lo llarc dels ultims segles ha sofrit per a reduir-lo a mera colonia d’uns atres pobles. Algun dia trobarém la forma de superar esta situacio. De moment, lo que si que sabem es que hi ha un partit nou, instalat en Valencia, que es dedica a catapultar politicament a impresentables personages que se n’aprofiten de votants poc exigents.

Anuncios

Deixa un comentari

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: