ÚLTIMES NOTÍCIES

Real Senyera, bandera de tots els valencians

L’HO / Javier Navarro.- Moltes voltes hem sentit dir la falàcia de que la Real Senyera és solament la bandera de la Ciutat de Valéncia i no de tot el Regne, en l’únic objectiu d’impondre de manera antihistòrica la “Cuatribarra” com a bandera de tota la regió valenciana.

Llibres com “El Tratado de la Real Senyera” de Ricart García Moya, “Senyera Valenciana, símbol de llibertat” d’Òscar Rueda o “La Real Senyera. Bandera Nacional dels valencians” d’Antoni Atienza desmonten en numerosa documentació antiga, esta imposició i defenen en arguments ferms que la bandera de tots els valencians és la Real Senyera des de 1377.

Yo no em remontaré a documents tan lluntans com ells, sino tan sol fins a l’any 1930, per a demostrar que la Real Senyera era el símbol de tots els habitants d’Alacant, Castelló i Valéncia.

En l’any 1930 es va issar per primera volta en un acte multitudinari la Real Senyera en la frontera de l’Ajuntament de la Ciutat de Valéncia. Va ser una autentica festa tant que Teodoro Llorente la va definir aixina: “Nos sentimos orgullosos de ser valencianos. El acto de ayer de izar la bandera en la Casa de nuestra representación municipal fue de una grandiosidad tal, que pocas, muy pocas veces se ha visto otra igual en Valencia”.

En l’acte per supost hi havia gent procedent de tota la pàtria valenciana, els alcaldes i diputats de Castelló, Alacant i Valéncia, deixant plasmat en els seus parlaments que la Real Senyera era la bandera de TOTS els valencians.

Va començar els discursos l’Alcalde de Valéncia José Maestre Laborde-Boix, dient: “Hoy nuestra Senyera abrazada por los tres alcaldes y presidente, se enarbola de nuevo tremolando al sol sus pliegues, como antaño la enarbolaba don Jaime I en defensa de nuestros fueros y libertades que hemos de reconquistar, alentados por el fervor valencianista que fortalecen los vivos colores de la Senyera”.

El senyor Manuel Breva i Perales, alcalde de Castelló va parlar despuix davant els assistents emocionats dient lo següent: “Ante el juramento de fidelidad a la Señera, la voz de Castellón no podía faltar, y aquí estoy para deciros que no es vuestra sólo la Señera: es de toda la región”, que per cert segons relata la prensa de l’época va terminar besant i abraçant a la Senyera.

Per últim va parlar l’Alcalde d’Alacant el Senyor Mengual, en estes paraules: “Vengo en nombre de Alicante a sumarme al homenaje que tributáis a nuestra Señera, a la Señera de la Región Valenciana”, va ser breu pero clar i va terminar besant la bandera de la mateixa manera que l’Alcalde de Castelló.

L’acte va concloure en l’Himne del Regne de Valéncia, que prèviament s’havia repartit octavilles en la lletra en llengua valenciana i en açò aplegue a la conclusió de que l’història no és sempre com nos la conten i que tenim que investigar pel nostre propi conte.

Anuncios

Deixa un comentari

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: