ÚLTIMES NOTÍCIES

Reivindicació i valenciania als peus de l’estatua a Jaume I en el Cap i Casal

Centenars de persones s’han concentrat este matí en el Parterre de la ciutat de Valéncia per a rendir homenage a Jaume I, dos semanes abans de les celebracions convocades per al tradicional 9 d’octubre. L’iniciativa ha córregut a càrrec d’un grup de jóvens independents, que varen vore cóm, en pocs dies, numeroses associacions cíviques i culturals se sumaven a la cita.

Qüestions com la infrafinançació, el pagament del deute històric de l’Estat en la Comunitat Valenciana o els intents de dilapidar el Dret Civil propi comencen a erosionar l’orgull dels valencians i l’acte ha servit com a espai per a la reivindicació d’un millor tracte per part de l’Estat.

Alguns assistents han manifestat “sentir-se òrfens de representació”, posat que “la defensa dels interessos dels valencians està sent oblidada, més allà de paraules buides, per molts dels representants de les institucions valencianes”.

L’acte, que ha contat en les actuacions del Grup de Danses la Carraspera i el conegut cantautor Tio Fredo, i en el que han participat un gran número de representants de l’eixecutiva del partit polític Som Valencians, ha finalisat en la llectura d’un manifest en defensa dels interessos valencians:

1. La derogació dels Decrets de Nova Planta i el reconeiximent, per part del Tribunal Constitucional, de la recuperació del Dret Civil valencià, per a recuperar les lleis valencianes d’Unions de fet, Règim Econòmic Matrimonial i Custòdia Compartida.

2. Exigim un canvi de model de finançació autonòmica, just i equitatiu, per el que els valencians tingam dret a un sistema fiscal just, modern i autònom; gojant d’un concert econòmic, per a que la Generalitat Valenciana puga donar els millors servicis als valencians, sense oblidar la contribució solidària dels valencians a les autonomies més pobres d’Espanya, en cas que la renda per càpita valenciana pujara per damunt de la mija espanyola. Esta circumstància no es dona en l’actualitat i, per això, i pel principi de solidaritat, no deuríem ser contribuents.

3. Exigim respecte per les senyes d’identitat valencianes a tots els partits polítics, administracions públiques, tant el Govern Central i autonomies veïnes, per a que respecten la nostra singularitat, sense aportacions del nostre patrimoni cultural, històric o artístic, i pugam mantindre unes relacions cordials i de respecte bilateral, d’igual a igual.

4. Reclamem a l’Estat que es posen en funcionament els instruments d’inversió i modernisació de les infraestructures de comunicació i gestió hídrica, per a que el territori valencià estiga correctament comunicat en Europa i la nostra economia siga competitiva. En este sentit, reclamem la vertebració del territori, la conclusió del Corredor Mediterraneu, la conexió de Valéncia en l’Europa Atlàntica i Aragó. Ademés, exigim la recuperació dels boscs interiors, per a recuperar les conques hidrogràfiques i aliviar l’estrés hídric dels episodis de sequia cíclica que sofrim els valencians.

Anuncios

Deixa un comentari

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: