ÚLTIMES NOTÍCIES

Multitudinària manifestació en defensa de la llibertat educativa

Manifestació per la llibertat educativa. | MAO

Varis mils de persones –30.000 segons fonts policians–, han defés este dumenge la “llibertat” dels pares d’elegir el centre educatiu dels seus fills i han reclamat a l’Administració autonòmica que “reconega” i “recolze econòmicament” la diversitat de proyectes educatius “per a que eixa llibertat siga real i possible”, en una concentració celebrada en la Plaça de la Mare de Deu de Valéncia i organisada per Escoles Catòliques de la Comunitat Valenciana en colaboració en la Fundació Sant Vicent Màrtir Coleges Diocesans.

Pares i mares, chiquets, professors i representants polítics i sindicals del sector educatiu s’han reunit este migdia baix el lema ‘Concert pels concerts’ per a reivindicar la “llibertat d’ensenyança” en Valéncia i mostrar el seu rebuig a l’apany escolar per al curs 2016/2017 realisat per la Conselleria d’Educació, dirigida per Vicent Marzà, que no contempla la creació de noves unitats concertades.

A juí de els convocants, l’Administració autonòmica “impedix la creació d’unitats concertades” i al mateix temps “crea més de 400 noves unitats en l’ensenyança pública, incrementant la despesa”, en lo que consideren “un intent d’eliminar la lliure elecció de les famílies per a conformar un plantejament educatiu únic i públic”, segons varen apuntar en un comunicat.

Durant el transcurs de la concentració, en la que s’han pogut vore pancartes en els lemes ‘Tots eduquem, tots som necessaris’ o escoltar proclames com “Marzà, la concertada no se’n va” o “Marzà dimissió”, el secretari nacional d’Escoles Catòliques, José María Alvira, ha incidit en la “necessitat” de recordar “a l’administració en particular” que “estem en una societat plural i democràtica i tots els proyectes educatius caben en el nostre sistema”, de manera que els pares “puguen elegir lliurement l’opció que vullguen per a educar als seus fills dins d’eixa oferta de proyectes educatius”.

“Volem que l’administració ho reconega i recolze econòmicament en els imposts de tots per a que eixa llibertat siga real i possible”, ha destacat Alvira. En esta mateixa llínea ha anat el manifest llegit en la plaça pels organisadors, que han defés el paper de l’escola concertada.

La presidenta d’Escoles Catòliques, Vicenta Rodríguez, ha apuntat que estos centres són “eficients”, no “malgasten”: “no balafiem en la concertada, els diners s’utilisa be”, ha incidit. Aixina mateix, ha defés que un alumne de la concertada “costa la mitat”, a l’hora que ha senyalat que estes escoles “aforren més de 6.000 millons d’euros a l’Estat”.

PACTE EDUCATIU LLUNT DEL “BALANCEIG POLÍTIC”

Aixina mateix, ha senyalat que des de la concertada poden “aportar” la seua “experiència” per a “conseguir un pacte educatiu alluntat del balanceig polític”. “La concertada existix perque és complementària i llamentem que a voltes se nos cride mentirosos perque enguany, diguen lo que diguen va a haver 18 aules menys en la concertada i companyers que vagen al carrer”, ha agregat Rodríguez.

A la concentració, fins a la que s’han movilisat 20 autobusos procedents d’Alacant, 6 de Castelló i gent procedent de Múrcia, han assistit també representants de la Unió Sindical Obrera de la Comunitat Valenciana, aixina com la Taula per l’Educació en Llibertat i representants polítics del Partit Popular, Ciudadanos o Som Valencians.

Anuncios

Deixa un comentari

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: