ÚLTIMES NOTÍCIES

La prevenció contra el càncer de pell aplega en autobús fins a Valéncia

La ciutat de Valéncia rep este dissabte i dumenge als dos autobusos que recorreran més de 70 ciutats espanyoles per a conscienciar sobre la importància de la prevenció del càncer de pell, en el marc de la campanya ‘SKINCHECKER’ posada en marcha per l’Acadèmia Espanyola de Dermatologia i Venereología (AEDV), l’Associació Espanyola Contra el Càncer (aecc) i Laboratoris La Roche-Posay. Abdós vehículs visitaran també Cullera, Gandia, Benidorm i Alacant.

Cada any es diagnostiquen al voltant de 200.000 nous casos de melanoma en el món i, solament en Espanya, 4.000 nous casos aproximadament, segons senyes de l’Acadèmia Espanyola de Dermatologia i Venereología. No obstant, el 90% dels casos de càncer de pell poden curar-se si es detecten a temps, motiu per el que estes entitats han posat en marcha la tercera edició d’esta campanya de prevenció solar.

Baix el lema ‘Fes-te Skinchecker’, esta campanya vol mostrar a la població cóm deu revisar els seus llunars i conscienciar als espanyols sobre la importància de la prevenció i el diagnòstic precoç. Aixina, els autobusos Skinchecker recorreran més de 70 ciutats de la geografia espanyola, entre elles Valéncia, el 14 i 15 de maig (Esplanada anexa a l’Hotel Balneari les Arenes de Valéncia); Cullera (25 de maig), Gandia (26 de maig), Benidorm (27 de maig) i Alacant (28 de maig).

MATERIAL DIDÀCTIC PER A PREVINDRE

L’interior de l’autobús conta en material didàctic per a deprendre, a través de pantalles tàctils, el método ABCDE, una prova per a identificar llunars sospitosos i un test per a valorar el risc solar personal en funció de cada fototip. Una zona de textures està disponible per a provar les que millor s’adapten a la pell i obtindre mostres gratuïtes. Ademés, conta en un aparat de diagnòstic de la pell, per a que cada persona puga visualisar les seues taques en les capes més profundes de la mateixa, imperceptibles a simple vista pero que sense una fotoprotecció adequada acabaran per aparéixer.

Els organisadors de la campanya han indicat que els qui no puguen desplaçar-se fins a l’autobús poden accedir a una plataforma digital de Skinchecker que conta en gran cantitat de contingut sobre prevenció i protecció solar i on descarregar-se el método ABCDE.

MÉTODO ABCDE

A pesar de l’increment del número de casos de càncer de pell en Espanya, la mortalitat per esta malaltia s’ha estabilisat. El doctor Agustín Buendía, membre de l’AEDV, ha explicat que “açò podria deure’s a la gran millora en el diagnòstic precoç”.

Per això, han destacat la importància que la població revise els seus llunars en freqüència a través del Método ABCDE, desenrollat per dermatòlecs. Este método vigila cinc variables: Asimetria (el contorn de la lesió d’una mitat no és igual a l’atre), Vores (desiguals, borroses o irregulars), Color (diferents tonalitats), Diàmetro (generalment superior a 6 milímetros) i Evolució (canvi en el llunar existent).

ESPANYA, ALVANÇADA EN CONCIENCIACIÓ

Un recent estudi sobre els hàbits del sol, realisat per Ipsos i Laboratoris La Roche-Posay en 23 paisos, ha revelat que Espanya es troba llaugerament per damunt de la mija en l’us de protecció solar. A pesar de que el 94% dels espanyols sap que expondre’s al sol pot causar problemes en la seua salut, solament un 22% es protegix tots els dies de l’any front al 18% en el restant del món.

En este sentit, la directora de la Roche-Posay Espanya, Patricia Sarasúa, ha assegurat que “encara nos queda molt per fer, especialment entre els més jòvens”. Aixina, ha considerat “fonamental inculcar uns hàbits de protecció front al sol, sobretot, quan, segons l’AEDV, cada volta es diagnostiquen més casos en persones jòvens per hàbits poc saludables d’exposició solar intensa en curts periodos”.

Per la seua banda, la directora científica de la Roche-Posay, Leonor Prieto, ha afegit que “la marca porta casi 30 anys innovant en matèria de fotoprotecció, conseguint una protecció anti-UVA, anti-UVB i antioxidant, en protecció UVA dos voltes més alta que l’estàndart europeu i textures agradables que faciliten el seu us diari i no deixen traces blanques. Tot això nos ha portat a ser número un en prescripció dermatològica”, ha destacat.

Anuncios

Deixa un comentari

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: