ÚLTIMES NOTÍCIES

Manises s’adherix a la ret internacional d’Hospitals Promotors de la Salut

L’Hospital de Manises és el primer centre hospitalari valencià que entra en la ret internacional d’Hospitals Promotors de la Salut, a la que ya perteneixen 800 centres europeus de 40 paisos, segons ha informat el centre sanitari en un comunicat.

Esta ret va sorgir en 1992 de la mà de l’Organisació Mundial de la Salut (OMS) per a potenciar l’educació sanitària de la població i la sostenibilitat del mig ambient des de les pròpies institucions sanitàries.

Per això, per a entrar en esta ret, el centre ha convertit la promoció de la salut en part integral del procés d’atenció sanitària, incloent-la en tots els aspectes clínics, educatius, de comportament i d’organisació de l’hospital.

“En el nostre cas, nos hem fixat especialment en la població del Departament i en els propis empleats”, ha destacat el director d’Atenció Primària de l’àrea de salut de Manises, Carlos Rodríguez, qui ha afegit que, ademés, intenten colaborar en ajuntaments, associacions i restant de grups d’interés per a conseguir estendre les accions.

Rodríguez ha senyalat que este programa pretén “educar en salut a la població per mig de la integració dels processos assistencials en atenció primària i especialisada, el seguiment de les llínees de treball definides per Salut Pública, la celebració d’activitats de promoció dels estils de vida saludables”.

Sobre els empleats, l’Hospital de Manises té implantat el programa ‘Smile’ de Sanitas, destinat a fomentar la vida sana entre els treballadors en la difusió de materials, el patrocini d’activitats deportives per a empleats, un servici de respal telefònic personalisat en entrenadors, nutricionistes i sicòlecs entre atres qüestions.

Ademés, “treballem de manera proactiva per a evitar situacions d’estrés i risc psicosocial gràcies a un programa desenrollat en la Universitat Jaume I”, ha explicat el director de Recursos Humans, Alfoso Garrido.

L’experiència del centre valencià servirà per a potenciar el treball en ret en relació a la promoció de salut, tal com existix en atres comunitats. En total, de la Ret Internacional ‘pengen’ atres 38 sub-rets tant estatals com regionals.

Els hospitals que formen part d’esta ret internacional d’Hospitals Promotors de la Salut, ademés d’oferir atenció mèdica i d’enfermeria d’alta calitat, busquen desenrollar una cultura, una organisació i un ambient físic que promoga la salut, en un paper actiu i participatiu d’usuaris, treballadors i la seua comunitat de referència.

“S’ha demostrat que la realisació d’activitats que promouen la salut en els centres sanitaris fomenta el benestar i la salut dels usuaris i de les persones que allí treballen i favorixen uns servicis d’alta calitat, aspecte que incidix de manera significativa en els pacients”, ha destacat el director de Recursos Humans, Alfonso Garrido.

Per al doctor Rodrigo, “si eduquem al pacient en gestionar la seua salut, a entendre la seua malaltia i a saber cóm previndre-la i viure saludablemente, evitem recaigudes, reingressos i complicacions posteriors”.

Anuncios

Deixa un comentari

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: