ÚLTIMES NOTÍCIES

EUPV deixa la negociació en Podemos i Compromís en sentir-se “humiliada” en la proposta

Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) ha abandonat este dijous la taula negociadora en la que estava reunida en Podemos i Compromís, en sentir-se “humiliada” despuix de la proposta plantejada de forma “tancada” per estes dos últimes formacions polítiques que, per a EUPV, supon “una falta de respecte”.

Aixina ho ha explicat a Europa Press Glòria Marcos, una de les integrants de l’equip negociador d’EUPV, qui ha destacat que han estat “tres dies negociant, parlant del programa, de la fòrmula jurídica de la coalició, de tindre un grup ampli en Madrit i de recuperar la ilusió per a derrotar a la dreta”.

D’esta forma, “hem deixat per al final la visibilitat d’EUPV en les llistes de la coalició”, ha destacat Marcos. En concret, EUPV demanava el número quatre de la llista per Valéncia per a tindre “un lloc d’eixida”; el quatre per Alacant, que entén que seria “un lloc de creiximent”; i el tres per Castelló.

Segons Glòria Marcos, partien d’un “raonament polític generós” en demanar el lloc quatre per Valéncia i Alacant, en lloc del tres que és “el que nos correspondria”, perque “no volem enfrontaments” i deixaven que per davant anaren Podemos, Iniciativa i el Bloc. D’esta forma, “dels nou diputats existents, demanàvem un”.

No obstant, ha criticat que la proposta que Podemos i Compromís han oferit “de manera tancada”, implica que EUPV tinga el sis per Valéncia i per Alacant i el tres per Castelló. Per a Esquerra Unida, es tracta de “una falta de respecte” i “una forma innecessària d’humiliar-nos”, per lo que s’han alçat i han abandonat la taula negociadora.

EUPV ha demanat a les atres dos formacions polítiques que “reconsideren la proposta” i facen una que siga “raonable” i que “no nos humilie”. Per això, Marcos ha assegurat que mantindran “els teléfons oberts fins a cinc minuts abans d’anar a firmar al notari”.

Per últim, ha advertit de que “açò pot tindre repercussions en la firma de l’acort” a nivell nacional entre Esquerra Unida i Podemos, perque “som una organisació federal”.

Anuncios

Deixa un comentari

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: