ÚLTIMES NOTÍCIES

La Generalitat critica “l’esquema general de boicot” del Govern cap a Valéncia i li acusa de “deslleal”

El Cap de Gabinet del President de la Generalitat, Arcadi España, ha assegurat este dumenge que la decisió del Govern d’interpondre un recurs contenciós-administratiu contra els decrets de coordinació de turisme i deport aprovats per la Generalitat entra dins del “esquema general de boicot” de l’Eixecutiu contra la Comunitat Valenciana, al que ha acusat de “deslleal”.

España ha criticat que la mesura adoptada pel Govern central “també” es va prendre respecte a les propostes del Consell de “universalisació de la Sanitat”, de portar a refugiats a Valéncia, millorar la finançació autonòmica o defendre el dret civil valencià, ha indicat en declaracions a Europa Press.

Respecte a la presentació d’un recurs contenciós-administratiu contra els decrets de coordinació de turisme i deports, anunciat este dumenge pel ministre d’Assunts Exteriors en funcions José Manuel García-Margallo, Arcadi España ha considerat que al Govern “ara li preocupen les diputacions provincials quan abans estaven sitiades per la corrupció”.

“¿No li preocupava lo que passava en Ripoll en Alacant?”, s’ha preguntat el cap de gabinet respecte a Margallo, qui hui ha indicat que per a ell és important que en la seua “pròpia província”, Alacant, la Diputació mantinga les competències de turisme i deport, ya que “ho està fent molt be i lo que funciona no hi ha perqué tocar-ho”.

“Un ministre d’Espanya es preocupa per un decret de coordinació entre la Generalitat i les diputacions”, ha destacat España, qui ha considerat que la decisió del Govern és una manera de “entrar en campanya electoral en la maquinària de l’Administració de l’Estat”, un fet que ha calificat de “deslleal”.

DECRETS “LLEGALS” I “NECESSARIS”

Arcadi España ha assegurat ademés que la Generalitat va a “seguir defenent la llegalitat i la necessitat dels decrets de coordinació” per que els diners en el que conten les diputacions o el govern autonòmic no perteneixen a cada administració, sino que “és de tots els valencians, i para això és el decret de coordinació”, ha destacat.

“Els costa acceptar que en la Comunitat Valenciana hi ha un govern diferent”, ha manifestat España.

Anuncios

Deixa un comentari

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: