ÚLTIMES NOTÍCIES

El PP acusa a Marzà “d’estar afonant el sistema educatiu valencià”

La portaveu d’Educació del Grup Parlamentari Popular en les Corts, Beatriz Gascó, ha acusat este dumenge al conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Deport, Vicent Marzà, d’estar “cremat” i no tindre “cap credibilitat”, aixina com d’estar “afonant el sistema educatiu valencià”, segons han informat els ‘populars’ en un comunicat.

Gascó ha indicat que Marzà “intenta enganyar, una volta més, als ciutadans quan anuncia que les proves d’evaluació que es van a realisar als alumnes de sext de Primària de la Comunitat Valenciana no tenen res a vore en les marcaddes per la LOMCE”.

En este sentit, ha indicat que, el conseller es va comprometre el passat 13 d’agost en la Conferència Sectorial d’Educació “a portar a terme eixa prova, tal i com marca la llei”, pero “davant les pressions dels qui dirigixen la Conselleria en l’ombra, STEPV i Escola Valenciana, tracta de desmarcar-se afirmant que és una prova que res té que vore en la que arreplega la llei i marca el Ministeri quan sap que això no és veritat”, ha destacat la ‘popular’.

“Per desgràcia –ha continuat la parlamentària–, estem acostumats a les mentires i falsetats de Marzà. La mateixa semana que va acodir a un centre concertat a fer-se una foto, anunciava que a eixe mateix centre li retirava una unitat. Segons en quí estiga o en quin context, diu una cosa o la contrària”, ha criticat.

En esta llínea ha assegurat que “la mentira té les pates molt curtes i se li acaba descobrint”, a l’hora que ha indicat que Marzà “no té cap credibilitat i en l’evaluació en sext de Primària ocorre lo mateix”. “El pròxim divendres acodirà a la Conferència Sectorial i accedirà, tal i com es va comprometre, a realisar la ‘revàlida’ de Primària, per molt que intente emmaixquerar-ho”, ha destacat Gascó.

EVALUACIONS DIAGNÒSTIQUES

La portaveu ‘popular’ ha considerat que “si realment volgueren fer una prova distinta, Educació hauria mantingut les evaluacions diagnòstiques que es realisaven i que tan bons resultats estava donant als centres educatius”.

“No podem perdre de vista que una evaluació és un instrument de millora per als centres, una ferramenta per a detectar fortalees i debilitats del sistema que permet prendre decisions per a alvançar cap a l’excelència. Un sistema educatiu que no s’evalua, es devalúa”, ha subrallat.

“FA LA PROVA A MALA GANA”

A juí de la diputada, el Consell “que s’ompli la boca parlant de transparència” no vol aplicar “esta transparència a un sistema educatiu pagat en els diners de tots en una evaluació que permeta conéixer i millorar”.

“Marzà fa la prova a mala gana, obligat per les circumstàncies, i anunciant que no ho faran evaluadors externs com a novetat quan eixa va a ser la forma de procedir del restant de comunitats autònomes”, ha criticat.

Aixina mateix, ha apuntat que “el tripartit no defén les evaluacions perque el model educatiu per el que aposten és un model mediocre per a conseguir una igualtat a la baixa. No creuen ni en la llibertat, ni en l’esforç ni en el treball individual dels centres com a ferramentes de superació”, ha postillat.

Anuncios

Deixa un comentari

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: