ÚLTIMES NOTÍCIES

El nou Sona la Dipu arrancarà en Chirivella i acabarà en Gandia

La novena edició del concurs de Pop–Roc Sona la Dipu arrancarà el 27 de maig en Chirivella i es clausurarà el 30 de setembre en Gandia, en una final en la que es decidiran els dos guanyadors d’un certamen musical molt renovat.

Quatre municipis més completen el calendari del concurs, en els que actuaran els 12 grups seleccionats pel jurat per a passar a les semifinals. Les dates establides per a estos concerts són el 23 de juliol en Alzira, el 19 d’agost en Ontinyent, el 27 d’agost en Picassent i el 8 de setembre en Utiel.

Entre els artistes invitats al Sona la Dipu, destaca l’actuació del grup de indie roc madrileny Izal, que actuarà en la semifinal d’Ontinyent el 19 d’agost. El concurs contarà en més cantants i bandes invitades que actuaran en els diferents municipis.

Sona la Dipu estarà present en els festivals més importants del país. Els grups participants de les diferents edicions del concurs actuaran en reconeguts events com el Get Mad, Primavera Sound, el Festival dels Arts, el Canet Roc, el Festival Cabo de Plata, Low Festival, Arenal Sound, Fuzzville, Granada Sound i el Sevilla Interestelar.

El concurs també participa en dos importants events la semana vinent. El 12 de maig, Sona la Dipu colaborarà en la festa de presentació del festival Canet Roc, en la participació del grup Tardor, entre molts atres reconeguts artistes. Es tracta d’un concert que se celebrarà en la Sala Luz de Gas de Barcelona a benefici de l’Associació Mare Mortum, una plataforma ciutadana que té l’objectiu de fomentar un canvi en les polítiques europees migratòries i d’estrangeria.

Ademés, la Diputació i el Low Festival han organisat una festa de presentació del festival el pròxim 14 de maig en Les Naus de Valéncia, en la que actuarà Second junt a les bandes valencianes Badlands i Holy Paul, guanyadors de l’última edició del Sona la Dipu.

Sona la Dipu es presentarà el 11 de maig en roda de prensa, on es desvelaran els membres del renovat jurat d’esta novena edició, format per persones en una gran influència en el món musical, entre els que es trobaran crítics musicals, directors de festivals o periodistes especialisats, de manera que els grups tindran l’oportunitat de ser promocionats i actuar davant de persones molt reconegudes en el sector.

Un total de 79 bandes en la novena edició del concurs

La novena edició del concurs de Pop–Roc Sona la Dipu ha rebut la solicitut de 79 bandes musicals. Esta edició contarà en quatre semifinals en la que actuaran en directe tres grups i només un d’ells passarà a la final, que consistirà en un concert en els quatre grups seleccionats, on es decidiran els dos guanyadors del concurs.

El certamen introduïx diversos canvis en esta edició, entre els que destaca la total transparència en la visibilitat del jurat, la realisació de més concerts de menor format, una major austeritat, la creació d’un nou premi de música en femení i l’aposta pels artistes locals i la cultura valenciana.

La partida total del programa és de 800.000 euros i es manté el premi a la millor cançó en valencià, encara que este guardó no és excloent i “en cap cas pot condicionar que un grup que cante en valencià guanye el concurs”, ha assegurat la diputada de Joventut, Isabel García.

Anuncios

Deixa un comentari

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: