ÚLTIMES NOTÍCIES

Les cinc campanes majors de la Catedral tornaran a voltejar després d’any i mig

Les cinc campanes majors de la torre del Micalet de la Catedral de Valéncia seran voltejades este dissabte per a anunciar la festa de la patrona, la Mare de Deu dels Desamparats, que se celebrarà este dumenge.

Aixina, a les 12 hores, les campanes seran voltejadas de nou després del procés de restauració que es va iniciar després de la caiguda de la campana “El Jaume”, en Nadal de 2014, segons ha indicat hui a l’agència AVAN Francesc Llop, president de l’Associació de Campaners de la Catedral.

“La caiguda de “El Jaume” no va produir cap dany personal pero la campana va perdre les seues torres, no el seu sò, que és el mateix que tenia des del seu orige en l’any 1429”, ha afegit.

Els tocs manuals de la Catedral han seguit interpretant-se, sense interrupció, des de llavors, pero solament es voltejaven aquelles campanes que a lo llarc d’este temps estaven sent restaurades.

El procés de restauració, no només de la campana afectada sino també de les atres que ya varen ser intervingudes en 1992, ha consistit en canviar els eixos d’acer per uns atres de ferro dolç, d’un diàmetro aproximadament el doble de l’anterior, i baix la supervisió d’ingeniers de la Universitat d’Alacant.

Els treballs, el cost dels quals supera els 18.000 euros, han segut íntegrament finançats pels Campaners de la Catedral de Valéncia, gràcies als seus fondos propis aixina com de l’ajuda anual que rep per part de l’Ajuntament de Valéncia.

Per la seua banda, el Cabildo de la Catedral ha decidit de moment no obrir la sala al públic, com era habitual abans de l’incident, “encara que els tocs manuals a lo llarc de l’any seguiran realisant-se com ha segut normal des de 1988”

Anuncios

Deixa un comentari

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: