ÚLTIMES NOTÍCIES

Apareixen cases romanes baix la Catedral de Valéncia

Les excavacions realisades baix la Catedral de Valéncia durant les obres de restauració i ampliació del seu Museu han permés trobar, a tres metros de profunditat, restants d’un carrer romà i de per lo menys tres cases d’entre els sigles I i II, que podran ser recorregudes en un itinerari allumenat una volta siga inaugurat el centre museístic, segons ha informat l’Arquebisbat en un comunicat.

Les excavacions, localisades baix les capelles de Sant Francesc i Sant Josep, han aparegut les estructures de tres cases romanes on es conserven les seues entrades, llindars i depòsits d’aigua, aixina com una rella romana en ferros entrecreuats, segons la informació publicada en el semanari diocesà ‘Paraula’.

També apareixen en este recorregut, que estarà integrat en la visita al futur Museu, “restants òsseus humans que, a falta de datar en una comprovació arqueològica, podrien correspondre al sigle XIII, possiblement d’una parròquia ya desapareguda que es va erigir en la Valéncia recent reconquistada, la de Sant Pere, molt prop de la Catedral”.

El camí subterràneu desemboca en un atre estage en més restants humans i de construccions que donen directament al mur de l’antiga Aula Capitular del sigle XIV, hui capella del Sant Càliç. En les obres d’ampliació del Museu han aparegut també elements gòtics de lo que va poder ser l’atri o claustre que va aplegar a tindre la Sèu quan no estava encara unida a la torre del Micalet.

Estes excavacions, aixina com el restant dels treballs d’ampliació del Museu, varen ser visitades el passat dilluns pel cardenal arquebisbe de Valéncia, Antonio Cañizares, junt en una representació de la Cúria diocesana i del Cabildo Metropolità, acompanyats per l’arquitecte conservador de la Catedral, Salvador Vila, responsable de les obres.

Anuncios

Deixa un comentari

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: