ÚLTIMES NOTÍCIES

Ajuntament de Valéncia planteja una consulta ciutadana per a modificar llínees de l’EMT

L’Ajuntament de Valéncia convocarà una consulta ciutadana a través de les Juntes de Districte durant els mesos de maig i juny per a la modificació de les llínees de l’Empresa Municipal de Transport (EMT) en l’objectiu de “arreplegar la percepció dels ciutadans sobre els canvis en la ret”, prevists en principi sobre dèu llínees encara que “oberts a qualsevol canvi”.

Aixina ho han explicat els regidors de Movilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, i de Participació Ciutadana, Jordi Peris, en una roda de prensa este dilluns junt al gerent de l’EMT, Josep Enric García. Peris ha explicat que els ciutadans podran inscriure’s en les Juntes Municipals de Districte fins a l’11 de maig, i seran convocats a una primera reunió informativa –junt als grups de movilitat de cada junta– entre el 16 i el 21 d’este més.

Posteriorment, entre el 30 i el 3 de juny, es reuniran de nou els grups en tècnics de l’EMT per a aportar valoracions i sugerències. Despuix d’esta reunió, la proposta definitiva es presentarà en la Taula de la Movilitat durant el més de juny. Els canvis que planteja l’empresa són, en principi, sobre 10 llínees, encara que, en paraules de García, estan “oberts a qualsevol canvi”.

Encara que el gerent de l’empresa no ha especificat en quines llínees es plantejaran canvis, sí ha explicat que una d’elles serà la nova llínea 100, que realisarà el recorregut sobre el que actualment transita el Metrorbital. No obstant, Grezzi ha senyalat que les modificacions no es quedaran ahí, sino que es revisaran totes les llínees de la ret, pero que serà “un treball per fase” que necessitarà “més temps”.

García ha explicat que l’objectiu d’estos canvis és que “qui no utilisa l’EMT, la utilise”, i ha explicat que del total de desplaçaments interns en la ciutat, aproximadament un 25 per cent són desplaçaments en transport públic i un atre 25 per cent en vehícul privat, un percentage que volen rebaixar. Encara que no tenen un objectiu concret, ha assegurat que són “molt ambiciosos” en este sentit.

Per al gerent, açò ocorre perque “la ciutat s’ha dissenyat” per a l’us de vehículs privats. No obstant, ha considerat que per a esta modificació partixen “de bona base”: “hi ha una ret, encara que les freqüències són molt millorables i els temps de recorregut també”, ha explicat.

Aixina, García ha considerat que la ret de l’EMT és “complexa” i que és necessari “reduir les llínees duplicades”, com en el cas de la Plaça de l’Ajuntament, per on passen 15 llínees. Per això, aposten per estructurar la nova ret en sis bescanviadors per a realisar trasbordos en atres llínees, metro i Metro Bus.

En este sentit, ha opinat que la ret de l’EMT “podria no considerar-se una ret, sino una suma de llínees” perque “no hi ha una concepció de ret” i “els trasbordos estan penalisats”. Aixina, ha explicat que la idea dels bescanviadors és que “els temps de recorregut es reduïxquen”, fins i tot en trasbordos.

CONEXIÓ EN L’ÀREA METROPOLITANA

Per a este objectiu, el gerent ha senyalat que els bescanviadors es tindran que “adaptar a les esperes, encara que no tinguen que ser llargues”. En este sentit, Grezzi ha apuntat que és possible que alguns d’estos punts requerixquen obres per a adaptar-los.

Aixina mateix, l’edil de Movilitat Sostenible ha explicat que estos bescanviadors també buscaran millorar la conexió en l’àrea metropolitana en l’objectiu de “alvançar-se a la constitució de l’Autoritat Metropolitana de Transports” i “millorar la conexió en els pobles”.

MATEIXA FLOTA I PRESUPOST

reguntat pels periodistes sobre si estes modificacions supondran una ampliació de la flota o del presupost, García ha explicat que “es tracta d’una reordenació dels recursos disponibles” per lo que no es planteja la necessitat de destinar més presupost, encara que no descarta “que faça falta algun autobús més”. Ademés, ha senyalat que “si es modifica alguna cosa, s’aumentarà, mai es reduirà”.

Aixina mateix, tampoc es modificarà la modalitat tarifària actual, encara que García sí ha senyalat que, una volta es constituïxca l’autoritat metropolitana, “es buscarà que hi haja un tiquet únic” per a “millorar l’intermodalitat”.

CRIDA A LA PARTICIPACIÓ

Per una atra part, Grezzi i García han fet una crida a la participació dels ciutadans per a “millorar el borrador” en “les circumstàncies i necessitats de la ciutadania”, alguna cosa que ha considerat com a “fonamental”.

Aixina mateix, preguntat pels mijos sobre per qué esta consulta no es porta a terme per internet, Peris ha senyalat que este procés “és una qüestió molt més sistèmica”, ya que “una modificació d’una llínea afecta a totes les demés”, per lo que han priorisat “el debat i la discussió”.

Anuncios

Deixa un comentari

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: