ÚLTIMES NOTÍCIES

El Govern no retirarà els recursos contra les lleis de dret civil valencià

El Ministre de Justícia en funcions, Rafael Catalá, ha indicat este dilluns que el Govern no retirarà els recursos d’inconstitucionalitat contra tres lleis de dret civil foral valencià perque no pot desistir d’uns recursos quan es té “tots els informes jurídics i de l’advocacia de l’Estat” sobre la qüestió. “Seria una irresponsabilitat”, ha senyalat.

Catalá s’ha pronunciat en estos térmens en Valéncia en un desdejuni informatiu organisat per Fórum Europa Tribuna Mediterrànea, en ser preguntat sobre si el Govern desistirà dels recursos d’inconstitucionalitat contra les lleis valencianes sobre règim econòmic matrimonial, relacions familiars dels fills i filles els progenitors de les quals no conviuen i unions de fet formalisades.

Al seu juí, seria una “irresponsabilitat” que un govern que contara en informes deixara d’eixercir una funció que li correspon i que és “la defensa de l’interés general”. D’esta manera, ha manifestat que esta situació i les “discrepàncies” cal tractar-les per mig del “diàlec i el debat” i acodint als caixers institucionals per a la resolució de conflictes.

“No hi ha cap objecció per part del Govern actual en relació al fondo de la qüestió, sino que és un tema de competències i a este govern li correspon la defensa de l’interés general”, ha puntualisat Catalá, qui ha senyalat que en tot cas caldrà esperar a la sentència del Tribunal Constitucional per a abordar esta qüestió i “tindre la doctrina que nos permetrà treballar”.

“Quan pugam tindre la sentència del Tribunal Constitucional tindrem elements d’interpretació de la nostra norma fonamental que ajuden a orientar esta qüestió i nos assentarem en la major flexibilitat en el govern valencià”, ha explicat.

Anuncios

Deixa un comentari

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: