ÚLTIMES NOTÍCIES

El Síndic de Greuges demana rehabilitar la muralla àrap del barri del Carmen

El Síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana ha tornat a emetre un informe en el que insta a les administracions públiques valencianes competents en la matèria a que adopten “les mesures necessàries per a protegir i conservar este important Be d’Interés Cultural del sigle XI”. La declaració de BIC supon la màxima protecció en el marc de la llegislació patrimonial.

Des de l’associació ‘Círculo por la Defensa y Difusión del Patrimonio Cultural’ denuncien que “el Pla de la Muralla porta abandonat des de 2006, fa 10 anys, i la muralla porta desatesa décades…”. Davant tal deixadea, la situació s’agrava, per lo que la rehabilitació de la muralla àrap deu ser “urgent i prioritària”, en criteri del colectiu, pel seu mal estat de conservació, deterioració i solsides. En este sentit, són ya les terceres recomanacions que emet el Síndic de Greuges, despuix de l’incompliment de les dos primeres recomanacions que ya varen ser acceptades en el seu dia per l’administració.

Aixina mateix, critiquen que en la resposta emesa per la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Deport encara seguixquen fent referència a un Pla Confiança que a dia de hui no té fondos per a acometre les obres, ya que durant la passada llegislatura l’anterior equip de govern municipal va destinar els 4,7 millons d’euros del Pla Confiança prevists per a recuperar la muralla àrap a reurbanisar els carrers de la zona de l’Eixample Noble compreses entre el carrer Colón i la Gran Via, tal i com va desvelar fa uns mesos l’actual regidor delegat de Desenroll Urbà i Vivenda, Vicent Sarrià. El proyecte, ideat fa més d’una década per la Generalitat per a recuperar els restants que queden d’esta muralla milenària i regenerar el seu entorn, un dels més degradats del barri del Carmen, ha estat bloquejat pràcticament des de que es va presentar.

Anuncios

Deixa un comentari

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: