ÚLTIMES NOTÍCIES

Anticorrupció embarga el conte del PP en l’Ajuntament de Valéncia

El juge que investiga un presunt blanqueig de capitals en el PP de l’Ajuntament de Valéncia, en una peça separada del cas Imelsa que va derivar en l’Operació Taula, ha decidit intervindre el conte que el grup municipal té en una entitat bancària i solicitar informació sobre ella, a petició del ministeri fiscal.

Aixina consta en un auto de data 29 d’abril en la que el juge del jujat d’Instrucció número 18 de Valéncia ha acordat ademés obrir peça separada de mesura cautelar per a la tramitació de qualsevol incidència relativa a la mesura decidida sobre este conte, en la que figuraran com interessats l’exsecretaria del grup, María del Carmen García Fuster; la secretària d’esta última; María José Pi; l’exportaveu del grup i edil, Alfonso Novo i el PP.

L’instructor ha solicitat informació sobre eixe conte en el que supostament es va ingressar els diners blanquejats en els donatius de regidors i assessors pero, en canvi, rebuja la petició del fiscal per a bloquejar també el conte de la loteria. En este cas, sí que reclama al banc els moviments, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia.

En esta peça separada, en 47 persones imputades més el PP, imputat com a persona jurídica, s’investiguen les donacions de 1.000 euros efectuades per regidors i assessors en vespres de les eleccions municipals de 2015, cantitat que presuntament els era tornada pel partit en dos billets de 500 euros per a blanquejar diners en efectiu de suposta procedència ilícita.

La mesura cautelar adoptada per l’instructor, contra la que cap recurs, afecta al conte bancari en la que supostament es va ingressar els diners blanquejats. El magistrat, en el seu auto, requerix al banc per a que comunique el saldo actual de dit conte, per a que precise la identitat de les persones autorisades i per a que impedixca “la realisació d’actes de disposició en càrrec a la mateixa”.

El juge rebuja la petició del fiscal per a que s’intervinga un atre conte, el que està a nom d’un dels investigats, per a gestionar els ingressos procedents de la loteria. “No s’aprecien motius, de moment, en relación a la present causa i delicte investigat, per a la intervenció del citat conte”, explica el juge en una providència en la que, no obstant, solicita a l’entitat bancària la relació de moviments registrats des de l’apertura de dit conte.

La investigació per blanqueig de capitals en l’Ajuntament de Valéncia és una peça separada del cas Imelsa, en el que s’investiga l’amany de contractes a canvi de comissions illegals en vàries administracions de la Comunitat Valenciana: Diputació (a través de l’empresa Imelsa); Ajuntament (a través de la Regidoria de Cultura) i Generalitat (a través de l’empresa Ciegsa). La causa, que va nàixer en abril de 2015, està oberta per malversació, frau en la contractació pública, soborn, tràfic d’influències i blanqueig.

Anuncios

Deixa un comentari

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: