ÚLTIMES NOTÍCIES

El deute valencià se situa en 41.753 millons al tancament de 2015

El deute de la Comunitat Valenciana a tancament de 2015 puja a 41.753 millons d’euros, el segon més alt d’Espanya. En percentage del PIB, la Comunitat Valenciana, en un endeutament que supon ya el 41,3%, seguix encapçalant a les regions més endeutades en relació en la seua riquea.

El deute del conjunt de les administracions públiques es va situar en el quart trimestre d’enguany en 1,070 billons d’euros, 7.562 milions d’euros més que en el trimestre anterior, segons dades del Banc d’Espanya.

Tot i això, en percentage del PIB baixa tres dècimes, fins al 99%, com a conseqüència del creiximent de l’economia espanyola entre octubre i decembre.

Este percentage és, al tancament de 2015, tres dècimes superior a l’objectiu del Govern per a tot l’any, que se situa en el 98,7%, d’acort en l’última actualisació del Programa d’Estabilitat enviat a Brusseles.

En termes interanuals, el deute públic ha repuntat en el quart trimestre un 3,5%, mentres que en relació en el trimestre anterior, va registrar un avanç del 0,7%.

Del total del deute públic en mans de les administracions públiques, el 87,7% (938.799 millons d’euros) es correspon en l’endeutament de l’Administració Central, mentres que les comunitats autònomes suponen el 24,4% del deute total (261.268 milions) i les corporacions locals, el 3,2% (35.147 millons). Per la seua part, la Seguretat Social té l’1,6% de tot l’endeutament (17.188 millons).

Pel que fa a l’evolució del deute en el quart trimestre en cada una de les administracions, tant l’Estat central com les comunitats autònomes han incrementat el seu endeutament respecte al trimestre anterior, en un aument del 0,4% en el cas de l’Estat i un aument del 3,2% en les autonomies.

En el cas de la Seguretat Social, el deute ha baixat en nou millons d’euros, de manera que es va mantindre estable, mentres que els ajuntaments ho van fer en un 4,6%.

CATALUNYA, VALÉNCIA I ANDALUSIA, AL FRONT

Per comunitats autònomes, Catalunya (72.274 millons d’euros), Valéncia (41.753 millons), Andalusia (31.365 millons) i Madrit (27.646 millons) seguixen concentrant el 66,2% de tot el deute en mans dels governs autonòmics en el quart trimestre. En tots estos casos el deute va créixer respecte al trimestre anterior.

A continuació, figuren les comunitats de Castella-la Mancha (13.426 millons), Castella i Lleó (10.557 millons), Galícia (10.375 millons), el País Basc (9.486 millons), Illes Balears (8.306 millons) i Múrcia (7.601 millons).

Tanquen la taula Aragó (6.930 millons), Canàries (6.649 millons), Astúries (3.876 millons), Extremadura (3.576 millons), Navarra (3.322 millons), Cantàbria (2.691 millons) i La Rioja (1.436 millons).

En percentage del PIB, la Comunitat Valenciana, en un endeutament que supon ya el 41,3%, seguix encapçalant a les regions més endeutades en relació en la seua riquea, seguida de Castella-la Mancha, en el 35,5%, i Catalunya, en el 35,3%. En canvi, la Comunitat de Madrit (13,6% del PIB), el País Basc (14,4%) i Canàries (15,7%) són les que menor deute tenen respecte al PIB.

Pel que fa als ajuntaments, entre els quals tenen més de mig milló d’habitants, Madrit, en un deute de 4.767 millons d’euros, seguix al front de les corporacions locals més endeutades, sifra que contrasta en l’endeutament de l’ajuntament de Barcelona, situat en 836 millons en el quart trimestre.

Anuncios

Deixa un comentari

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: