ÚLTIMES NOTÍCIES

La Generalitat de Catalunya i la seua ‘valencianofobia cronica’

No se si la Generalitat de Catalunya sofrix de ‘valencianitis cronica’, o siga, de ‘valencianofobia cronica’. Pareix que nos tinga mania persecutoria, obsessio malaltosa, paranoia o qué… pero s’està passant de la ralla. Erre que erre, no se cansa no, i ara menys, clar, en ple proces independiste.

Senyors del ‘gubern català’, prou de manipulacions i d’usurpacio de personalitat descarada redivulgant els simbols identitaris valencians com a seus, propis, catalans. Que si la paella (menys mal que al cuïner català Quim no li ha eixit be la formula), el Botanic, la Dama, el Misteri, la Bassilica de Santa María, La Llonja o Mercat d’Abasts de Valencia, el Palmeral ilicità, Ausias March, l’orchata…i ara, les Falles. ¿I si els valencians ferem lo mateix pero a la inversa en tot lo català? ¿I si el nostre Consell, aplicant la catalanista mentalitat anexionista hitleriana de que ‘si parlem lo mateix som iguals i som el mateix poble’ diguera que l’Espetec, les Mongetes, la Butifarra de Lleida, el Ruc, les Festes d’ Hivern, els Castellets, la ‘Moreneta’, etc… son simbols valenciansnortenys? A molts catalans i al gobernants de Catalunya no els faria gracia.

Si Catalunya tinguera pendent de resolucio una declaracio de Patrimoni de l’Unesco per ad alguna de les seues festes i els valencians i el Consell ficaren el nas (ingerencia total) en sa casa, no els faria gracia. Nosatres no ho fariem. Som mes respectuosos que els gobernants catalans que per contra intenten que en la declaracio de l’Unesco vora les Falles estes siguen integrades com a celebracio dins de les seues ‘Festes d’Hivern’. Maniobra mafiosa, boicotejadora, malvada i rastrera. Vergonyos.

Josep Esteve Rico Sogorb
Grup Cultural Ilicità Tonico Sansano
Membre de l’Institut d’Estudis Valencians

Anuncios

Deixa un comentari

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: