ÚLTIMES NOTÍCIES

L’Observatori de la Llengua Valenciana es presenta públicament

La nova iniciativa cívica promoguda per Convenció Valencianista s’ha presentat públicament en el saló d’actes del Museu de la Ciutat de Valéncia. Despuix d’una exposició dels propòsits i les llínees de treball de l’Observatori, realisada per Joan Carles Micó, Josep Peiró i Òscar Rueda com a membres de Convenció Valencianista, se presentà la seua image corporativa i laweb www.observatoridelallenguavalenciana.com, dissenyada per Zaït Moreno, a través de la qual podran rebre’s consultes, queixes i sugerències relacionades en els fins i activitats de l’Observatori.

Els promotors de l’iniciativa fixaren com a objectius prioritaris la consideració plena i a tots els efectes de la llengua valenciana com a pròpia, històrica i privativa del poble valencià; la consecució de la plena normalisació social del seu us oral, escrit i audiovisual; l’assegurament dels drets llingüístics dels valenciaparlants i de tota la comunitat llingüística, per a que en cap de cas puguen ser discriminats per raó de la llengua o la normativa utilisada; aixina com assegurar que es done a nivell social una percepció correcta i equilibrada del doble conflicte llingüístic valencià i de la personalitat llingüística dels valencians, especialment en l’ensenyança reglada i en els mijos de comunicació.

L’acte conclogué en la firma del conveni de colaboració entre les sis entitats i colectius que conformen i recolzen l’iniciativa cívica, en Voro López com a representant dels membres de la secció de Llengua de la RACV, Òscar Rueda com a president dels Cursos de Llengua i Cultura Valencianes de Lo Rat Penat, Ricart Folgado com a secretari de l’Associació d’Escritors en Llengua Valenciana, Ferran Ribes com a president de l’Institut d’Estudis Valencians, Joan Victorià Ramírez com a vicepresident del Colectiu Fullana de Professors d’Universitat i Doctors, i Joan Carles Micó com a president de Convenció Valencianista.

Anuncios

Deixa un comentari

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: