ÚLTIMES NOTÍCIES

Una mascletà “inèdita” per a convéncer a la Unesco de que la festa ha de ser Patrimoni de la Humanitat

Les Falles 2016 oferiran una mascletà “inèdita” en més pólvora, color i duració per a “fer molt soroll” i tractar d’explicar a la Unesco per qué esta festa deu ser declarada Patrimoni de la Humanitat. Aixina, el pròxim 29 de febrer –un dia abans del calendari oficial de mascletaes falleres– a les 14.00 hores, la plaça de l’Ajuntament de Valéncia acollirà este espectàcul pirotècnic en més de 100.000 detonacions, noves tècniques en la pólvora, controlada cent per cent digitalment i un final atronador.

La iniciativa ha segut presentada en una roda de prensa este dimarts en la que han participat el regidor de Festes i Cultura Popular de l’Ajuntament de Valéncia, la fallera major, Alicia Moreno, la directora de marca i el director de relacions institucionals de Amstel, Elena Morales i Pablo Mazo, respectivament, i Vicente Caballer fill.

La iniciativa forma part d’una campanya en la que Amstel, el consistori i la Junta Central Fallera pretenen “fer soroll” i recaptar respals a la candidatura de les Falles com a Patrimoni de la Humanitat a l’espera del més de novembre, quan es coneixerà la decisió de la Unesco.

“Si alguna cosa representa al poble de Valéncia són les Falles i la ciutat necessita el nostre respal, junt en les institucions”, ha assegurat Vicente Caballer.

El pirotècnic ha explicat les característiques d’esta mascletà “especial” que, encara mantenint els aspectes representatius d’esta manifestació típicament valenciana, va a incloure una espècie de preàmbul sonor “per a mostrar al món i a la Unesco quins són els sentiments i la passió que generen les Falles i cóm és una mascletà”.

Per a això, s’inclourà una série d’efectes pirotècnics de sò i color per a representar i “contar per mig de la pólvora per qué les Falles deuen ser declarades Patrimoni Cultural Immaterial Universal”.

NOVES TÈCNIQUES EN PÓLVORA

L’espectàcul pirotècnic inclou més de 100.000 detonacions i noves tècniques en pólvora, i estarà controlada de manera digital en la seua totalitat.

La mascletà “donarà un pas més”, pero sense deixar de ser “tradicional”. “Volem que la Unesco sàpia cóm és i devem respectar la seua part clàssica”, assegura Caballer fill. El dispar durarà una miqueta més de lo habitual i inclourà efectes de color i sò per a “donar-li color a la festa”. Ademés, s’usarà més pólvora de lo habitual, dins de lo que el reglament establix, per a fer “molt soroll”.

“Va a ser la primera volta que es dispare en la Plaça de l’Ajuntament una mascletà que reflectixca les senyes d’identitat d’estes festes. Per mig de la tècnica i la pólvora anem a recrear la música, els colors, el fòc, la passió que desperta esta festa. És tot un repte i esperem deixar al públic boquiobert”, ha alvançat el pirotècnic.

Per la seua banda, Elena Morales ha afirmat que la marca cervecera va a obrir una campanya en les rets socials per a recaptar respals a la candidatura de Valéncia, en el hashtag #HagamosRuido, i, aixina mateix, posarà en funcionament una ‘SorollStore’, una tenda també per a rebre i canalisar estos respals, aixina com per a la difusió d’elements de mercadotècnia baix el lema ‘Yo *també done soport a les Falles de Valéncia’ (camisetes, clauers, chapes i adhesius). Ademés, l’espectàcul pirotècnic podrà vore’s en tot el planeta a través de streaming, en el perfil de Amstel en Twitter.

Anuncios

Deixa un comentari

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: