ÚLTIMES NOTÍCIES

L’horta conquista Valencia en el mercat ‘De l’horta a la plaça’

El mercat de producció local ‘De l’horta a la plaça’ ha omplit este dumenge la Plaça de l’Ajuntament –tallada al tràfic com cada últim dumenge de més– en numerosos productes vinculats a l’horta, des d’hortalices, aliments ecològics i propostes agrícoles.

Un total de 80 parades s’han instalat davant del consistori des de les dèu del matí per a oferir a la ciutadania artículs de tot tipo, entre els que destaquen els productes d’índole agrícola. Aixina mateix, també es poden trobar utensilis de peixca, cosmètics naturals i llibres.

Entre els assistents al mercat, famílies en chiquets i grups de jòvens, que han pogut conéixer de prop tot lo relatiu a les hortes i els seus productes. Ademés, els més menuts han pogut distraure’s dibuixant en una parada en pintures.

Alguns dels venedors en els llocs, entre els que es percebia bon ambient, han destacat les costums agrícoles que “s’estan perdent”. Aixina, en algunes parades es fomentava l’estage de parceles de terra per a que la gent puga cultivar els seus propis productes, aixina com la classes per a deprendre a cultivar i que esta tècnica “no es perga”.

Aixina mateix, els venedors han apuntat que la iniciativa del consistori és bona perque “tot lo que és promocionar el cultiu ecològic, és una cosa que fa molta falta”, perque “els agricultors no estan motivats”. “Que vegen que la gent sí aposta per açò i que pugam entre tots millorar l’horta”, ha destacat una de les venedores.

PRESÈNCIA D’ASSOCIACIONS

Ademés, al mercat han assistit numeroses plataformes per a donar-se a conéixer, com la ‘Plataforma per la Sobirania Alimentària’, que treballa per a conseguir “una horta més viva”. Des de l’associació han senyalat que la iniciativa és “realment positiva perque ocupa un espai públic de la ciutat, li dona vida als productors i visibilitat als grups de consum”.

Des de l’associació de consumidors de productes ecològics ‘Vland Solaris’ han catalogat esta proposta de l’Ajuntament com “molt bona”, ya que “tot lo que siga utilisar els espais comuns per a que la gent ixca” els sembla “estupent”.

Per la seua banda, des del consistori han explicat que en esta experiència “s’ha volgut acostar als ciutadans tot lo que es produïx en l’horta periurbana de Valéncia i posar l’agricultura, en el seu potencial ecològic, econòmic i d’alternativa laboral, en l’agenda política”, segons va apuntar la regidora Castillo el dia de la presentació de l’event.

El mercat de l’agricultura i l’horta ha contat en la colaboració del Centre d’Estudis Rurals i d’Agricultura Internacional, del Consell Agrari Municipal, l’EMT i la Generalitat Valenciana.

Anuncios

Deixa un comentari

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: