ÚLTIMES NOTÍCIES

Miquel Garcia: “L’única forma de millorar la finançació valenciana, és en una força política pròpia”

Miquel Garcia Maldonado és el candidat al Senat per la coalició electoral En Positiu, integrada per POBLE, Units x Valéncia, Gent per Benifayó i Independents per Montroy. La seua candidatura aposta per recuperar la devaluada image exterior del territori valencià i de la societat valenciana.

És el candidat de la Coalició En Positiu al Senat per la circumscripció de Valéncia, pero possiblement molts no el coneguen. ¿Quí és Miquel García i per qué decidix entrar en política?

Bo, en veritat vaig estar afiliat per primera vegada en un partit polític en els anys huitanta sent encara molt jove, i des de llavors, i despuix de la desfeta que es va produir en aquell partit, he passat per un parell més pero no he trobat cap que terminara d’omplir la meua satisfacció política fins ara. En Positiu m’ha fet donar un pas al davant i tornar a ilusionar-me

Coalició En Positiu es presenta per primera volta a les eleccions. ¿Per qué naix esta nova coalició electoral i quí l’integra?

-En Positiu naix despuix de les eleccions municipals i autonòmiques de 2015, puix considerem que la reacció del nostre poble davant la nefasta actuació del Partit Popular durant molts anys en nostra terra, va ser mal calculada i donà com a resultat pujar al poder a partits que podrien i poden com ya se està demostrant, afonar la nostra cultura, nostra identitat o nostres tradicions, més preocupats per que els valencians pergam la nostra pròpia idiosincràsia que lluitar pel benestar, nostres infraestructures, nostres sectors primaris, secundaris o servicis i en general el benestar del nostre poble. Es a dir de fer una política negativa i fosca com ya se esta clarament demostrant.

Davant tot això nos juntarem un grups de partits com són Poble Democràtic (Podem), Units per Valéncia, Gent de Benifayó, Independents per Montroy i Gent en Positiu, decidint afrontar este greu problema en una gran coalició que hui coneixem com En positiu.

La seua formació es caracterisa pel seu municipalisme. ¿Per qué este bot a les Generals?

El que tingam una política municipalista, no vol dir que nos tingam que dedicar exclusivament als municipis, sino més be que des de els municipis, es té que començar a reactivar la nostra afonada economia, des de els autònoms, des de la gestió propenca al ciutadà, a on cada veí sap perfectament qui són els seus problemes i els dels seus veïns. No obstant això no fa falta una veu en Madrit, una veu que sàpia defendre els interés dels valencians, que alce la ve i que no estiga somesa a cap ingerència ni centralista ni de cap atra comunitat. És fonamental que pogam tindre en Madrit eixa veu que no tenim i que lluite en els presupost de l’estat per a que Valéncia no torne a ser, com sempre, la gran damnificada, per a que lluite per crear noves infraestructures i poder mantindre dignament les que ya tenim i per no tornem a se la moneda de canvi en negociacions alienes a la nostra terra.

¿Quins son els punts bàsics del programa que la seua formació defén?

Els punts bàsics del nostre, per atra banda ampli programa, tal volta es puga resumir en els nostre decàlec, que per a no cansar al llector i fent una chicoteta sinopsis del mateix. Li puc dir que dins de una estricta obediència valenciana defenent la nostra singular personalitat, lluitem per una administració pública eficient, transparent i que treballe per uns servicis públics de calitat. Que el nostre territori tinga i es mantinga baix una sostenibilitat econòmica i ecològica. Que se acabe la desigualtat del poble valencià front atres nacionalitats que formen l’estat espanyol. Defensors a ultrança dels drets humans i d’un territori multicultural que nos unixca i nos potencie com a ciutadans. Intentar alcançar les quotes més altes possibles d’autogestió i sobre tot la vertebració del nostre territori que tan desfet es troba en els últims temps, possiblement per interés d’alguns.

I com no, acabar en la image de poble corrupte que se nos ha creat, per culpa dels nostres dirigents polítics, i crear un estat del benestar, a on la gent puga treballar sense sentir-se ofegada pels imposts, taxes i pagaments com està ocorrent hui en dia.

¿Quin model de Senat defén la Coalició en Positiu?

Es molt lo que es parla i normalment per a mal del senat, hui en dia el senat no funciona com cal, hui en dia el senat està funcionant com a un cementeri d’elefants a on es retiren els bons servidors dels grans partits. El senat es un verdader desastre que necessita una urgent reforma, a on siguen vinculats les decisions que es puguen pendre i sobre tot que funcione com a càmara territorial, idea per la qual va ser concebuda i de la que mai es tindria que haver eixit, en conte de que en el congres i duran moltíssims anys la tercera força política nacional fora d’exclusiva obediència a una determinada comunitat autònoma, novament en clar detriment per als valencians.

¿Cóm entén vosté l’aportació del Senat com a càmara legislativa a la convivència política i a la integració territorial de l’estat espanyol?

Com he dit abans la càmara del senat per desgràcia llegisla molt poquet, el Senat deuria d’usar-se com a orgue consultiu i vinculant, sobre tot vinculant, ya que d’atra manera no tindria, com passa en l’actualitat, cap sentit. Pero sobre tot deuria com ya hem comentat funcionar com a càmara territorial a on es tractaren els temes autonòmics que afectaren al restant de l’estat espanyol, com per eixemple la tremenda desigualtat en finançament i competències autonòmiques.

¿Deu el Senat estar més prop dels ciutadans i de la realitat quotidiana?

Evidentment, en la mida se li done responsabilitat i un treball, coherent i productiu, no tindrà més remei que estar més prop del poble i dels seus problemes.

¿De quina forma es faria present el Senat en la discussió de les grans qüestions polítiques estatals que afecten a Espanya?

En la ya fa temps reclamada reforma constitucional, en la que se li donara un paper més decisori, a on de veritat fora un orgue llegislatiu; es a dir que de veritat poguera llegislar.

En clau valenciana… ¿Qué solucions aporta la seua formació a l’infrafinançació dels valencians?

L’única forma que podem pelear per a tindre una finançació d’acort a les nostres necessitats, es justament estar ahí, estar en Madrit defenent els nostres interessos, el vot útil és este, té que donar-se conte la gent que l’única forma de defendre els interessos del nostre poble, és que el nostre poble estiga en primera fila, cridant i deixant-se la pell, per a que sigam tractar d’igual a igual. La veu valenciana es te que escoltar en Madrit, sino sempre estarem en la mateixa. Els diputats i senador valencians no es deuen a Valéncia, es deuen a uns partits, arribant a casos a on determinats partits es deuen a atres comunitats autònomes, encara que a voltes se les òmpliga la boca dient que son valencians, pero ni poden ni volen actuar com a tals.

Ser un partit ‘d’estricta obediència valenciana’, ¿els favorix o els perjudica?

Puix mire vosté, això ni m’ho he plantejat, En Positiu com ya hem dit es una coalició de partits d’estricta obediència valenciana i no hi ha un atra, perque ademés és lo que volem i de lo que nos sentim orgullosos. Perdone la comparació, pero és com si yo li preguntara ¿Li perjudica o li favorix ser fill de sa mare? Suponc que la resposta seria; estic orgullós de ser fill de ma mare i la meua ment no me dona per a pensar que puga ser atra, esta és la meua, la que vullc i la que defendre fins el final.

Al fil de la pregunta anterior, ¿es veu perjudicada Valéncia per no dispondre d’un partit valencià fort en el govern, o és indiferent?

Es veu tremendament perjudicada com hem comentat és imprescindible que la nostra veu es senta en Madrit i que pogam decidir lo que nos afecta nosatros mateixa, sense que ningú nos tinga que dir que tenim que fer i com.

D’obtiendre representació en el Congrés dels Disputats i en el Senat, ¿cultura del pacte o oposició constructiva?

Sempre oposició constructiva i si fa falta algun pacte puntual que afecte positivament als nostres interessos sense conseqüències posterior, podria estudiar-se, pero sempre oposició constructiva.

Per ad acabar. ¿Per quin motiu deurien els ciutadans confiar en una opció com la que representa la Coalició En Positiu?

Precisament per tot lo que hem comentat al llarc d’esta entrevista, perque som un partit que lluita pels nostres interessos en positiu, ya està be de fer un valencianisme retrògrat i en pudor a naftalina, tenim que obrir les finestres del nostre poble i sense pedre un àpiç d’identitat, lluitar per lo que volem i no per lo que no volem, no nos desgastem més en lo que no nos agrada, anem a desgastar-nos fins l’extenuació per lo que tenim i tenim que potenciar, que és molt i molt bo. Anem a barallant-nos en Madrit per a reclamar lo que nos correspon a nosatros, per tant i tan bo, per la nostra cultura, pel nostre benestar com a poble, per acabar en el balafiament dels nostres diners i sobre tot i d’una vegada per a que Espanya, Europa i el món s’entere que existix Valéncia i que pensa sempre, En Positiu.

Anuncios

Deixa un comentari

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: