ÚLTIMES NOTÍCIES

Jaume Hurtado: “Sense una força politica propia, Valencia es invisible”

Jaume Hurtado encapçala la candidatura del partit politic Som Valencians al Congres dels Diputats. Hurtado, Secretari General de la formacio, confia en ser la sorpresa el proxim 20 de decembre.

Es el candidat de Som Valencians al Congres dels Diputats per la circumscripcio de Valencia despres de guanyar les primaries del seu partit. ¿Quins son els seus punts forts per a liderar una candidatura d’estes caracteristiques?

En Som Valencians, tenim la sort de contar en equip de persones extraordinari. Eixe es el punt fort del nostre partit. Som un grup de bones persones que creguem en lo que fem. Treball diari i constant, molta fe, i amor infinit per esta terra, son els punts forts de totes les persones que estem implicats en Som Valencians.

Som Valencians es presenta a eleccions per segon volta despres de debutar en les passades votades municipals i autonomiques. ¿Qué aporta la seua formacio a l’oferta electoral existent?

Som un partit que naix en esta terra, i que treballarà per les persones que viuen i treballen en Alacant, Castello i Valencia. Mentres que els diputats del partits “nacionals” obeixen velles consignes de partit, o als interessos de Madrit i Catalunya (i les grans empreses del IBEX-35), Som Valencians unicament es deu als seus votants.

La nostra presencia en el Congrés dels Diputats sera historica, i podrem fer mes per Valencia que els diputats dels atres partits, perque un vot nostre val mes que 10 vots de diputats dels partits “nacionals”, que voten apretant botons, sense pensar, segons les directrius del partit als que perteneixen.

Hem vist moltes vegades a diputats “valencians” de PP/PSOE votant en Madrit en contra de la finançacio valenciana, Pressuposts Generals de l´Estat que marginen a Valencia, o en contra del Transvas de l´Ebre, o el Transvas Tajo-Segura, perque no son diputats als servici dels valencians, sino dels partits que els fiquen a dit en llistes electorals.

Des de les eleccions de l’any 2007 cap formacio valencianista havia conseguit presentar candidatura per les tres circumscripcions de l’autonomia valenciana. ¿Cóm ha segut el proces per a poder estar presents en Alacant, Castello i Valencia?

Tenim una bona implantacio en Valencia, que ha de creixer encara mes, una implantacio basica en Castello, que es va consolidant gracies a les persones que lideren el proyecte en La Plana, i continuem treballant per a implantar-mos en Alacant.

Conseguir els avals en Valencia fon rapit, va costar molt en Castello, i obtindre els avals en Alacant fon practicament heroic. La Marina i Alcoy nos apoyaren moltissim, i per aixo podem estar presents en les tres provincies.

El resultat d´eixe gran esforç es que ya tenim persones en La Marina i els pobles de l´interior de la provincia d´Alacant, treballant ficant cartells, én moltissima ilusio, fent campanya junt a Som Valencians. Gracies ad ells, tenim cartells penjats en eixa zona, i arriba el nostre mensaje fins alla. Es una faena anonima, de persones en molt de corage, que en rao es queixen de que “aci en el sur estem a soles”. Entenc perfectament eixe sentiment de soletat, i m´emocione al pensar en totes eixes persones que treballen per unes idees de llibertat, reconeiximent i justicia per als valencians. Tot este esforç, en el temps, eixirà. No els anem a fallar. Ara toca treballar per tots les persones que viuen i treballen en Alacant, Castello i Valencia.

L’infrafinançacio es un dels grans problemes als que Valencia deu fer front en els proxims anys. ¿Quina es la postura de Som Valencians al respecte?

Som Valencians defen que siga la Generalitat Valenciana la que recapte els imposts, per mig d´un concert economic com ya disfruten el Regne de Navarra o el Pais Vasc, i que despuix de cobrir totes les necessitats dels servicis publics valencians, es faça una transferencia al Govern Central per a pagar els gastos comuns de l´Estat Espanyol. Som una autonomia solidaria, pero els valencians tenim una renta per capita per baix de la mija espanyola, i en este moment, segons la Constitucio no podem pagar a l´Estat, i ho estem fent.

D´esta manera la Generalitat Valenciana dispondria d´un extra 6200 millons d´euros anualment, entrant en superávit, i podriem rebaixar els imposts a families, autonoms, el camp valencia i l´industria familiar tradicional.

El Govern central nega a Valencia infraestructures que autonomies com Madrid, Catalunya o Andalussia, disponen des de fa anys. ¿Qué solucions planteja Som Valencians davant d’esta discriminacio cap als valencians?

El Govern Central s´ha equivocat molt en lo que havien de ser les prioritats en l´ordenacio del territori i la construccio d´infraestructures en Espanya. El AVE Madrit-Valencia es el mes rentable d´Espanya, pero fon l´ultim en fer-se, mentres que el AVE Madrit-Sevilla estigue fet en 1992, 20 anys ans que el valencià,… ¡¡20 anys!!

Tambe es va congelar la construccio de la A3 Madrit – Valencia, per decades, i ara estem patint algo paregut en l´eixida a Europa i el Cantabric per Arago, o la conexio dels ports valencians al corredor mediterraneu.

Un diputat de Som Valencians en el Congrés dels Diputats treballarà per a que la nostra veu s´escolte en el parlament, i com en estes eleccions cap partit tindrà majoria absoluta, i el nostre vot sera molt important per a l´aprovacio dels Pressuposts Generals de l´Estat, aixina que mentres que les necessitats dels valencians no estiguen cobertes, continuarém negociant en el Govern Central per a que no s´obliden dels valencians, i si no nos tenen en conte, votarém en contra. Va a ser una llegislatura divertida, si estem ahi.

Les altes taxes de desocupacio son u dels principals problemes dels valencians. ¿Qué creu necessari per a solucionar este problema?

Principalment, baixar els imposts, fomentar el camp valencià, l´industria i l´exportacio. Baixant els imposts, indirectament estem pujant els salaris, i els diners a tots, es fomenta el consum, i es creen mes llocs de treball.

Un major control dels productes de fora de la Unio Europea, que fan competencia deslleal en el camp valencià i la nostra industria es clau. El Govern Central mai ha defes com toca els interessos valencians en l´exterior.

Espanya seguix liderant els rankings d’abandó i fracas escolar. ¿Quines son les propostes de Som Valencians en materia educativa?

L´educacio està molt mal. En les escoles s´ha d´ensenyar competencies, educar en casa, i no politisar les aules. Alguns professors en lloc d´ensenyar adoctrinen, i eixe adoctrinament no servix per a ser competitius.

Som Valencians aposta clarament per a la llibertat de les families per a triar l´educacio dels seus fills, i per aixo defenem la necessitat de l´implantacio universal del chec escolar, que s´assigna a cada estudiant, com ya es fa en Suecia, per a que en eixos diners siguen les families les que trien a quin centre volen dur als seus fills, ya siga escola publica o concertada. La Conselleria li te por a la llibertat. Som Valencians, no. Apostem per la llibertat.

¿Té futur l’agricultura valenciana?

L´agricultura valenciana exporta a Europa el 75% dels productes agroalimentaris de tota Espanya. Clar que te futur, simplement el Govern Central ha de deixar de carregar a imposts al camp valencians, mimar als nostres llauradors, que son la base de qualsevol economia, i donar facilitats per a compra de maquinaria, o de distribucio i comercialisacio propia.

Tambe defenem un Segur per a protegir el preu dels productes, per a que els agricultors no tinguen que vendre al preu que els imponguen sino a un preu que cobrixca els cost de produccio.

En una macroenquesta per a la Comunitat Valenciana dels diaris Levante-EMV i Información, un 67.3% dels valencians manifestava que la seua preocupacio respecte a les senyes d’identitat autonomiques havia aumentat en el canvi de govern. ¿Estan en perill les Senyes d’Identitat del Poble Valencià?

En esta llegislatura s´està parlant de canvis en la Constitucio i el Model de Finançacio autonomica. Si Som Valencians no està en el Congrés dels Diputats, les senyes d´identitat, la nostra autonomia, finançacio, i futur està en perill. Per no tindre un partit fort en Madrit, en 2011 desmantellaren la banca valenciana.

En el debat a quatre del passat 7D, no es feu ni una sola mencio a l’autonomia valenciana. ¿Es veu perjudicada Valencia per no dispondre d’un partit valencià fort en el govern, o es indiferent?

Evidentment, els liders dels partits nacionals no coneixen els problemes dels valencians, i lo que no es coneix, dificilment es pot resoldre. Sense mijos de comunicacio valencians, sense politics valencians, Valencia es invisible

Per ad acabar. ¿Per quin motiu deurien els ciutadans confiar en una opcio com la que representa Som Valencians?

Un diputat de Som Valencians en el Congrés dels Diputats Madrit sempre treballarà mes per Alacant, Castello i Valencia, que 10 diputats dels partits nacionals, i mes ara que cap partit nacional tindrà majoria absoluta.

Algunes persones, pensen que com anem a unes Eleccions Generals, han de votar partits nacionals, pero es al contrari. En Madrit, tindrem mes pes nosatres, que els diputats d´atres partits.

Podem forçar al Govern Central, en el nostre vot, a que atenga els problemes dels valencians, i que no sigam com sempre els grans oblidats en els Pressuposts Generals de l´Estat.

Anuncios

1 Comentario en Jaume Hurtado: “Sense una força politica propia, Valencia es invisible”

  1. Vicent R.R. // 14/12/2015 en 16:05 // Responder

    Nomes buic saber una cosaSom Valencians com veu Valencia com un Pais o com un regne, es mes la bandera de Som Valencians es en blau o sin blau? Y en aixo no em referisc a l’estrala blava del Capitan America

Deixa un comentari

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: