ÚLTIMES NOTÍCIES

Chufa de Valencia inicia la campanya de recolecció en una estimació de producció de 7,5 millons de quilos

El Consell Regulador de la Denominació d’Orige de la Chufa de Valéncia augura unes “immillorables perspectives” a l’inici de la campanya de recolecció del tubèrcul, la producció del qual estima que alcançarà els 7,5 millons de quilos. L’aument de la demanda d’este producte repercutix ademés en un increment del preu en camp.

Aixina ho ha indicat l’entitat en un comunicat, en el que també preveu una “excelent calitat” per a la chufa amparada per la denominació d’orige. L’inici de la recolecció ha començat “en molt bon ritme” i “perspectives immillorables” ya que l’aument de la demanda tant nacional com internacional d’este tubèrcul, que s’ha posat de moda com “superaliment” en països com Estats Units, Canada o Anglaterra, “ha motivat l’increment del preu que percebrà l’agricultor”.

En esta campanya, la superfície dedicada al cultiu de la chufa ha segut de 5.250 fanecades, lo que supon un increment de prop del 12% respecte de la passada campanya, lo que confirma la tendència alcista que ya es va detectar els passats anys.

Les previsions del Consell Regulador són d’una producció que rondarà els 7,5 millons de quilos de chufa tendra, de la que pràcticament el 100% estarà amparada per la Denominació d’Orige Chufa de Valéncia per la incorporació de noves empreses que aposten per este sagell de garantia.

Respecte a la calitat, els primers controls que s’han realisat sobre les partides recolectades indiquen la seua “excelent calitat i bon tamany”. Respecte al rendiment per fanecada, les primeres partides apunten cap a rendiments mijos, pero segons comenten des del Consell Regulador, “encara és pronte per a traure conclusions en este sentit”.

El president del Consell Regulador, Francesc Espinosa, ha explicat que han detectat “un interés cada volta major per la chufa en general i la chufa valenciana certificada en Denominació d’Orige en particular”. “Cada volta es coneix més el nostre producte i les seues innumerables propietats saludables que li han valgut la classificació de ‘superaliment’, i açò, unit a la seua presència com a aliment clau en algunes dietes que, segons els experts, han vingut per a quedar-se, com la Dieta Paleo, ha favorit l’increment de la demanda del tubèrcul, per lo que nostres perspectives de futur són molt bones”, ha explicat.

Per una atra part, el president del CRDO anima al consumidor a que busque i demande el logotip de la Denominació d’Orige, tant en l’orchata com en la chufa que compre, “única garantia de que s’ha elaborat en chufa valenciana”. “L’aposta per este sagell de garantia és, ademés, una aposta per mantindre l’agricultura i l’entorn mijambiental de la zona en la que es produïx”, ha assegurat Espinosa.

La chufa es cultiva en 19 térmens municipals de la comarca valenciana de l’Horta Nort, en els que es donen unes condicions climàtiques i de sol determinants que la convertixen en l’única zona d’Europa en la que es produïx este singular tubèrcul.

Anuncios

Deixa un comentari

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: