ÚLTIMES NOTÍCIES

Un somi: Catalunya independent de l’economia i la llengua valenciana

L’HO / @jaume_hurtado

L’HO / @jaume_hurtado

TP / Jaume Hurtado.- Espere que hui guanyen els soberanistes en les eleccions plebiscitaries del 27S i Catalunya es declare independent unilateralment…de Valéncia. Es una opinio escentrica, outsider i gens constitucionalista, me diran. Pero no estic foll,…tinc les meues raons.

Vullc una Catalunya independent de Valéncia, Castello i Alacant. Una Catalunya que deixe de dependre culturalment de la Llengua valenciana, del nostre segle d’Or, dels nostres escritors classics, de la nostra economia, de les nostres exportacions, dels nostres imposts,… que siga independent politicament de Valéncia, i deixe de finançar grups politics, associacions poc culturals, repetidors de TV3 i Catalunya Radio, influir en periodistes i fabricar professors d´Universitat i Institut.

Mentres que Valéncia ha segut fidel, lleal, comprensiva en el Govern Central, mos ha anat molt malament. Quan els valencians hem votat i apoyat partits politics én seu en Madrit i Barcelona, Valencia ha perdut renta, llocs de treball, riquea, inversions, i poder politic. Suárez, Zaplana, Aznar, Pujol, Lerma, Rita, Felipe Gonzalez, Rajoy, la Punset… han passat olimpicament del poble valencià. Des de la “Pantanà” de Tous, fins a la finançacio autonomica. Des del desmantellament de “Altos Hornos de Sagunto” fins a la ridicula venda de Banco de Valéncia, Bancaixa i la CAM per 1 euro a LaCaixa, Caja Madrid i el Sabadell.

El problema es identitari, cultural,…politic, social i economic. El Regne de Valéncia convertit en “la comunitat”. Els jovens valencians que queden en Valencia estàn en el paro, o treballant per 600 euros. Els que han volgut viure én dignitat, han tengut que buscar faena fora de la nostra terra, emigrant, fugint i buidant el futur valencià de gent jove i professional.

No s´ensenya en les escoles qui eren Vinatea, Constanti Llombart, Almela i Vives, Marti i Soler, Lluis Vives, Lluis de Santangel, Llorens, Vicent Peris, els agermanats, Bausset, Miquel Adlet, Xavier Casp, o Josep Maria Bayarri… L´escola es castellana i catalanisant. No interessa explicar l´historia del Regne de Valéncia, del que tenim constancia escrita des del segle VI (no 1238, com mos inculquen) ni que la Real Senyera Valenciana es una de les primeres banderes d´Europa que representen a un territori.

I mentres es fabrica l´odi cap a tot lo valencià, dins i fora de Valéncia, es ridiculisa lo valencià des de les televisions, radios de la meseta, i es genera la divisio én Alacant i Castello, els uns i els atres prenen possicions, fent-se en la riquea valenciana. El preu de la taronja per terra, perque es canvia la quota peixquera espanyola en Maroc per les importacions de taronges del Magreb. La Ford tributa en Madrit, per a que el tram autonomic del IVA i impost de societats es queden en la Comunidad de Madrid, i no en Valéncia (son uns 1000 millons d´euros, no es gens baladi), i cada any, es pert un 6% del PIB valencià, perque patim un injust sistema de finançacio autonomica que castiga als valencians, que no hauriem de contribuir en els nostres diners al Govern Central, perque som la 4ª autonomia mes pobre d´Espanya, i en lloc de pagar hauriem de rebre.

Pero no tindrem tanta sort. Esta nit guanyarà els soberanistes catalans, pero no declararàn l´independencia, i tampoc deixaràn de viure de la riquea i bona voluntat dels valencians. En la força politica dels vots, Convergencia tornarà a traure profit de Madrit. Valéncia, de nou, moneda de canvi. ¿Que mes queda per entregar?

¿I que farem els valencians? ¿Ofrenar i ofrenar? ¿Confiar en politics de Madrit que ya sabem que no es preocupen per mosatros? ¿Optar per Ciutadans, una força politica naixcuda en Catalunya, i que tenen com a cartell a Carolina Punset que es riu dels valencians o Toni Cantó que per a no perdre status ha canviat de partit i idees sense dubtar-ho?

Espere que una minoria suficient de VALENCIANS recupere el trellat, i treballem tots junts per a conseguir reunir els 80.000 vots que fan falta, per a tindre un diputat valencià i valencianiste en el Congrés dels Diputats de Madrit, en les proximes eleccions de decembre 2015. Unicament en una força valenciana d´estricta obediencia valenciana podrem defendre els nostres interessos.

Anem a construir un nou espai, format per persones lliures, europees, cosmopolites, i obertes al mon, pero que treballen per lo nostre. Perque arreglant lo proxim, arreglarém lo de tots. El canvi comença per uno mateix, de dins cap a fora.

Perque en la proxima llegislatura es decidiràn coses molt importants per al futur de la nostra terra, la nostra integritat territorial, i es negociarà un nou model de finançacio. Seran quatre anys apassionants en els que no existiràn majories absolutes, i un partit valencià en Madrit tindrà molt que dir, molt que decidir i molt que negociar per a benefici dels valencians, Estem preparats, i anem a fer-ho possible. Es ara. Hui millor que demà.Construir, treballar, crear, ser, viure. Lliures, utils i valencians.

Anuncios

Deixa un comentari

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: