ÚLTIMES NOTÍCIES

Som Valencians propon que el joc d’escacs siga una assignatura en escoles i instituts

La formacio valencianista Som Valencians ha propost recentment que els escacs siguen una assignatura mes del curriculum escolar en els centres valencians de primaria i secundaria.

Josué Ferrer, de Som Valencians, explicà: “Els escacs s’estudien com una assignatura mes en les escoles de Russia, que es la gran factoria mundial de campeons en este joc. Els escacs son una barreja de deport i cultura i hi ha experts que asseguren que pot ser util tambe per a desenrollar la llogica i les matematiques. Crec que ha aplegat l’hora de que els valencians fem una aposta ferma per ell”.

Ferrer recordà ademes que este deport es part de la cultura valenciana: “Encara que els escacs son un joc d’orige indi, naixcut al voltant del segle VI, els escacs moderns, tal i com els coneixem en l’actualitat, son un invent del valencià Francesc Vicent, qui en el segle XV substitui la figura de l’alferes per la regina. Ademes, el primer poema de l’historia dedicat als escacs fon en valencià: Scachs d’amor, obra escrita en el segle XV per Francesc de Castellví, Bernat Fenollar i Narcís de Vinyoles, destacats personages de la cultura valenciana”.

Ferrer creu necessari implantar el joc d’escacs com una assignatura en les aules valencianes, encara que reconeix que seria un assunt a estudiar el numero d’hores llectives a la semana, si es tractaria d’una materia obligatoria o optativa, aixina com la formacio dels docents.

Anuncios

Deixa un comentari

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: